Διαγωνισμός φτώχειας για ένα δωμάτιο στις εστίες

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2018 22:13

Την κατάργηση του κανονισμού των Φοιτητικών Εστιών, σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητριών/των των Εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, που καταγγέλλει τη Διοίκηση του Ιδρύματος για αδιαφορία προς τους σπουδαστές που μένουν στις εστίες.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Γι’ ακόμα μια φορά καλούμαστε από τη Διοίκηση του ΤΕΙ να καταθέσουμε δικαιολογητικά σε έναν διαγωνισμό φτώχειας, ο οποίος θα αφήσει ξανά πολλούς από μας εκτός εστίας γιατί δεν έχουμε τις προϋποθέσεις που βάζει ο αντιδραστικός κανονισμός των εστιών. Όποιοι τυχεροί τελικά πάρουν ένα δωμάτιο στις εστίες θα τους επιβληθεί να πληρώσουν 150 ή 400 ευρώ για να πάρουν το κλειδί του δωματίου, χρήματα που όπως ισχυρίζονται είναι για "παροχές".

Για να δούμε κάποιες από τις παροχές:

-WI-FI με πολύ αδύναμο σήμα, που κόβεται συνέχεια, και αν κοπεί και Παρασκευή βράδυ επανέρχεται Δευτέρα πρωί.

-Πλυντήρια που είχαν κλείσει εδώ και 3 μήνες και με τη Διοίκηση του ΤΕΙ να το αφήνει ως δευτερεύον επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη διαβίωση των εστιακών. Φαίνεται πως επιβεβαιωθήκαμε που όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε πως, όταν τμήματα της φοιτητικής μέριμνας είναι σε χέρια εργολάβων, το αποτέλεσμα είναι μόνο αρνητικό για τους εστιακούς, όπως τώρα με την αύξηση των τιμών στα πλυντήρια.

Επίσης, καταγγέλλουμε τη Διοίκηση γι’ αυτή την αδιαφορία προς τους σπουδαστές που μένουν στις εστίες, αλλά και για την απαξίωση, αφού δεν συζητήθηκαν καθόλου τα αιτήματα του Συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

-Να μην μείνει κανένας συνάδελφος μας εκτός εστιών. Κατάργηση του μέτρου των διδακτικών μονάδων ως κριτήριο για παροχή δωματίου.

-Χτίσιμο νέων εστιών, με ευθύνη της Περιφέρειας, του Υπουργείου και της Διοίκησης του ΤΕΙ να καλυφτούν εδώ και τώρα όλες οι ανάγκες για στέγαση.

-Καμία πληρωμή για στέγαση. Να καταργηθεί το χαράτσι των 150-400 ευρώ.

-Να γίνει ουσιαστική συντήρηση των κτιρίων.

-Να λυθεί το πρόβλημα για όποιους δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και απαιτείται να πληρώνουν από 80 μέχρι και 120 ευρώ για να μεταφράσουν και να επικυρώσουν τα δικαιολογητικά.

-Αναβάθμιση εξοπλισμού Internet ή μετατροπή του σε ενσύρματο Ethernet».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass