Εύκολα τα θέματα των Λατινικών, για καλά προετοιμασμένους της Χημείας και ΑΟΘ

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2018 16:37

Εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ήταν τα χθεσινά θέματα που έπεσαν στα Λατινικά, δυσκολότερα από τα περσινά με μεγάλη έκταση που απαιτούσαν σωστή διαχείριση του χρόνου ήταν τα θέματα της Χημείας και θέματα για μαθητές που είχαν μελετήσει τη θεωρία χωρίς αλγεβρικές ή άλλες απαιτήσεις τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ).

Ομαλά κύλησε και χθες Παρασκευή η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας «Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται ως εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ζητήθηκε από τους υποψηφίους η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου. Οι ασκήσεις της γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης. Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δεν δημιουργούσε καμία δυσκολία. Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν. Σε γενικές γραμμές ήταν ευκολότερα από τα περσινά θέματα».

Για τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας η ΟΕΦΕ σημειώνει «Το διαγώνισμα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν για μαθητές που είχαν μελετήσει τη θεωρία χωρίς αλγεβρικές ή άλλες απαιτήσεις. Χαρακτηριστική ήταν η μη κάλυψη της ύλης, και η μέτρια έως ανύπαρκτη διαβάθμιση των θεμάτων. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ζητούμενα στα οποία θα μπορούσαν να διαχωριστούν οι άριστα προετοιμασμένοι μαθητές».

«Τα θέματα της Χημείας είχαν μεγάλη έκταση και απατούσαν σωστή διαχείριση του χρόνου. Ήταν μέτριας δυσκολίας. Απαιτούσαν καλή γνώση της θεωρίας. Ήταν σαφώς πιο δύσκολα από τα περσινά θέματα» σχολιάζει η ΟΕΦΕ. Πιο συγκεκριμένα: Το θέμα Α ήταν απλό. Το θέμα Β απαιτούσε σε βάθος γνώση της θεωρίας του 3ου και 4ου κεφαλαίου και κριτική σκέψη. Το θέμα Γ ήταν μέτριας δυσκολίας. Η χρησιμοποίηση όμως του ελαϊκού οξέος σαν αρχικού αντιδραστηρίου δυσκόλεψε αρκετά το θέμα. Το θέμα Δ ήταν κλασικό και δουλεμένο και δεν δημιουργεί πρόβλημα για τους διαβασμένους μαθητές.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας (Γενικής παιδείας και Προσανατολισμού).

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα Σάββατο διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα εξής μαθήματα: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (α.ο.θ.)

- Δίκτυα υπολογιστών / τεχνολογία δικτύων και επικοινωνιών

- Μεταφορά φορτίων

- Αρχές βιολογικής γεωργίας / βιολογική γεωργία / βιολογική διατροφή ζώων

- Κινητήρες αεροσκαφών / κινητήρες αεροσκαφών ii

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass