Νέα προγράμματα σπουδών και βιβλία στα ΕΠΑΛ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 12.018.800 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 18:21

Νέα, σύγχρονα προγράμματα και αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό αποκτούν τα επόμενα χρόνια τα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας και προκειμένου να εξασφαλιστεί η βελτίωση της ποιότητας των σπουδών στα ΕΠΑΛ, το ΥΠΠΕΘ προωθεί την αναβάθμιση και επικαιροποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών των ΕΠΑΛ, τη συγγραφή νέου εκπαιδευτικού υλικού (εργαστηριακών οδηγών, βιβλίων) και τη σχετική επιμόρφωση σε αυτά των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ. Με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργου Ιωαννίδη, εντάχθηκε, στις 11/7/2018, η αντίστοιχη Πράξη του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τίτλο: «Αναβάθμιση περιεχομένου σπουδών στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση και στο Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας» συνολικού προϋπολογισμού 12.018.800 €, της οποίας δικαιούχο αποτελεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Ειδικότερα, προβλέπεται η ριζική επανεξέταση, αναβάθμιση και επικαιροποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών για όλα τα διδακτικά αντικείμενα που συγκροτούν το περιεχόμενο τόσο της Γενικής Παιδείας όσο και καθεμιάς από τις Ειδικότητες και τους Τομείς των ΕΠΑΛ αλλά και των αντίστοιχων ειδικεύσεων στο «Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας». Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο, καθώς στο πλαίσιό του το ΙΕΠ θα υλοποιήσει ανάμεσα στα άλλα και τα παρακάτω:
1. Εκπόνηση εκπαιδευτικού υλικού και για τα 336 διδακτικά αντικείμενα των τριών τάξεων των ΕΠΑΛ. 2. Εκπόνηση εκπαιδευτικού υλικού για όλες τις ειδικότητες του Μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας. 3. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ στα νέα Προγράμματα Σπουδών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass