«Σχολείο» στην περιοχή της Κάρλας

Για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και οικοανάπτυξη

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2018 21:03

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Θερινό Σχολείο (Summer School) για 25 νέους επιστήμονες που υλοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού (Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε.Δε.Πη), στα γραφεία του στα Κανάλια Μαγνησίας, αλλά και σε όλη την περιοχή της Κάρλας, από 2 έως 8 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο της 2ης Δράσης του Έργου «Ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για την προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα. Κε.Βε.) – KarlaSchool», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις» του Πράσινου Ταμείου .


Με ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας είχαν κληθεί έγκριτοι επιστήμονες ως εκπαιδευτές , από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι και πραγματοποίησαν τη δωρεάν εκπαίδευση των 25 επιστημόνων, στα παρακάτω επιστημονικά πεδία: Διαχείριση Υδατικών Πόρων, Ποιότητα Νερού, Ορνιθοπανίδα και Χρήση οργάνων, Ιχθυοπανίδα Εσωτερικών Υδάτων , Αγροτικά Οικοσυστήματα, Οικοτουρισμός και Ερμηνεία της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στην εκπαιδευτική διαδικασία , που είχε και θεωρητικό, αλλά και εκπαίδευση στο πεδίο καθημερινά, επιδείχτηκαν όλες οι τεχνικές μέτρησης και παρατήρησης της άγριας πανίδας, μέτρησης των υδάτων και προστασίας και ισορροπίας των οικοσυστημάτων κ.ά., ενώ χρησιμοποιήθηκαν συσκευές υψηλής τεχνολογίας, που έχουν τεθεί πλέον στη διάθεση της επιστήμης.
Στόχος του Θερινού Σχολείου (Summer School) ήταν η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κατάρτιση νέων επιστημόνων για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης.
Οι επόμενες δράσεις του προγράμματος θα αφορούν γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής της Κάρλας (2ος κύκλος), τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την ανάπτυξη πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης και έξυπνων εφαρμογών για κινητά και Tablets, που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της Νέας Γενιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass