ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2018 15:45

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το τμήμα έχει ως σκοπό την κατάρτιση επιστημόνων οι οποίοι, μέσα από τη μελέτη των Επιστημών της Διαιτολογίας και της Διατροφής, εξετάζουν την επίδραση των βιομορίων και των ανόργανων συστατικών των τροφίμων στον μεταβολισμό και τη θρέψη των οργανισμών και μελετούν τους κανόνες της σωστής διατροφής και το πώς αυτοί σχετίζονται με τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και της σύνδεσης με την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Οι απόφοιτοι του τμήματος θα είναι ικανοί να βελτιώνουν τις διατροφικές συνήθειες και τη διατροφική κατάσταση μεμονωμένων ατόμων αλλά και ομάδων του πληθυσμού, υγιών ή ασθενών, π.χ. νεογνών, βρεφών, παιδιών, και εφήβων, αθλουμένων καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το Τμήμα δεν προσφέρει κατευθύνσεις ή τομείς στο πρόγραμμα σπουδών του. Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται στο Τμήμα είναι τα ακόλουθα:

Εισαγωγή στη Διατροφή, Οργανική Χημεία, Bιολογία Κυττάρου, Ψυχολογία, Γενική Χημεία, Βιοστατιστική, Πληροφορική, Μοριακή Βιολογία και Γενετική, Φυσιολογία, Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής, Βιοχημεία, Φυσική, Χημεία Τροφίμων, Διατροφική Συμβουλευτική και Συμπεριφορά, Γενική Μικροβιολογία, Διατροφική Αξιολόγηση, Κλινική Διατροφή, Τεχνητή Διατροφή, Διατροφή στα Στάδια Ζωής, Κλινική Παιδιατρική Διατροφή, Βιοχημεία Τροφίμων, Επιδημιολογία της Διατροφής κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος, μέσα από την ιστοσελίδα του.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας ασκούν ένα επάγγελμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, εργαζόμενοι ως διαιτολόγοι – τεχνικοί διατροφής. Βασικές τους δραστηριότητες είναι η σύνταξη διαιτολογίων για φυσιολογικές καταστάσεις, αλλά και για ειδικές δραστηριότητες φυσιολογικών ατόμων (αθλητές, ορειβάτες, δύτες κ.τ.λ.) ή παθολογικές καταστάσεις (καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικούς κ.τ.λ.), η επεξεργασία και η εφαρμογή προγραμμάτων διατροφικής αγωγής κ.ά. Ως προς τις δυνατότητες απασχόλησης τους, μπορούν να εργαστούν:

* σε τμήματα διατροφής των ιδιωτικών και δημόσιων κλινικών – νοσοκομείων - θεραπευτηρίων και των κέντρων υγείας, ως υπεύθυνοι κλινικοί διαιτολόγοι,

* σε ινστιτούτα αδυνατίσματος και αισθητικής,

* σε βιομηχανίες παρασκευής ειδικών τροφίμων (παιδικών τροφών, διαβητικά προϊόντα κ.λπ.),

* σε μονάδες μαζικής παραγωγής τροφίμων (catering), σε επιχειρήσεις μαζικής σίτισης, σε κατασκηνώσεις, ξενοδοχειακές μονάδες, παιδικούς σταθμούς, αλυσίδες εστιατορίων, φοιτητικές λέσχες, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, οικοτροφεία, αθλητικές ομάδες και αθλητικά κέντρα,

* ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ανοίγοντας είτε προσωπικό τους γραφείο είτε κάποιο κατάστημα εμπορίας διαιτητικών τροφών,

* στον τομέα της κλινικής έρευνας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Στο Τμήμα λειτουργούν εργαστήρια: α) Βιολογίας, Βιοχημείας και Φυσιολογίας του Ανθρώπου και των Μικροοργανισμών, β) Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας και γ) Χημείας, Βιοχημείας και Φυσικοχημείας Τροφίμων.

* Το πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει και την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας.

* Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει το Δημόσιο για νοσοκομεία, θεραπευτήρια και Κέντρα Υγείας ανακοινώνονται θέσεις Π.Ε. και Τ.Ε. Διαιτολόγων.

* Στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων αναρτώνται τα αδειοδοτημένα διαιτολογικά γραφεία που λειτουργούν ανά περιφέρεια με στοιχεία που έχουν σταλεί από την κάθε περιφέρεια.

* Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Πανόρμου 23, Αθήνα, Τ.Κ. 115 22, Αθήνα, Τηλ.: 210 – 6984400 και 698 4031671, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.hda.gr/

* Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, (ΕΔΔΕ), Λεβιδίου 23, Αθήνα, Τ.Κ. 104 42, Τηλ: 2109966896, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.ed-de.gr/

* ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής Χαροκοπείου δε δέχεται φοιτητές από άλλα τμήματα. Επίσης, δε στέλνει φοιτητές σε άλλα τμήματα.

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 504 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2018».

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass