ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

Πήραν πτυχίο Γαλλικών με μαθήματα στο σχολείο...

* Απέκτησαν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, με τη βοήθεια της καθηγήτριας Γαλλικών του σχολείου

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 7:47
Οι μαθητές με την καθηγήτριά τους Οι μαθητές με την καθηγήτριά τους

Όταν οι εκπαιδευτικοί, στο δημόσιο σχολείο, καταθέτουν τον καλύτερο εαυτό τους, στη στήριξη και βοήθεια των μαθητών τους, τότε τα αποτελέσματα είναι πάντα επιτυχή. Όταν οι ίδιοι έχουν το χάρισμα της μεταδοτικότητας, γνώσεων αλλά και αξιών, στη νέα γενιά, καθώς και της αρμονικής επικοινωνίας μαζί τους, παράλληλα με την όρεξη να αφιερώσουν ώρες ακόμη και εκτός διδακτικών ωρών, στο να φέρουν εις πέρας όσο το δυνατόν καλύτερα την αποστολή τους, τότε δεν μπορεί παρά οι μαθητές τους να κατακτούν στόχους, όσο υψηλοί κι αν είναι.

Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η προσφορά του εκπαιδευτικού στο δημόσιο σχολείο, γίνεται ακόμη πιο πολύτιμη για τους μαθητές του, καθώς για ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό, η εξωσχολική στήριξη, σε ένα φροντιστήριο, είναι πολυτέλεια.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις δύσκολες συνθήκες, την οικονομική δυσπραγία των περισσότερων οικογενειών και μαχόμενη για το δικαίωμα ίσων ευκαιριών στην κατάκτηση της γνώσης, μια καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας, στο Γυμνάσιο Αργυροπουλίου, η κ. Άννα Αγραφιώτη, μετά από επίμονη δουλειά με τους μαθητές της, κατάφερε να έχουν σήμερα στα χέρια τους, ένα κρατικό πτυχίο και συγκεκριμένα το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, στη Γαλλική γλώσσα, χωρίς να χρειαστούν φροντιστήριο.

Με διδασκαλία στο σχολείο, ακόμη και Σάββατα, και με μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές της, η προσπάθεια και των δύο πλευρών είχε τελικά το καλύτερο αποτέλεσμα, και συγκεκριμένα να πάρουν το πτυχίο και οι έξι μαθητές που έδωσαν τις σχετικές εξετάσεις.

Αναλυτικότερα το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, στη Γαλλική γλώσσα, κατέκτησαν οι μαθητές της Α΄και Β΄ τάξης του Γυμνασίου Αργυροπουλίου: Καμαγιάννη Μαρία, Παπασάνδα Αικατερίνη, Πιατίδη Κωνσταντίνα (επίπεδο Α1), Γούσια Στεργιανή, Δάρδας Αθανάσιος και Λέτσιου Θεοδώρα (επίπεδο Α2).

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι είναι δυνατή η πιστοποίηση μιας ξένης γλώσσας, μέσα από το δημόσιο σχολείο και ειδικά στους δύσκολους καιρούς, που διανύουμε και που ίσως η εκμάθηση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας, μπορεί να είναι πολυτέλεια.

Χρειάζεται η μεθόδευση εκ μέρους της πολιτείας και όχι μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες των μαθητών και των καθηγητών, που θυσιάζουν τα πρωινά του Σαββάτου και επιπλέον ώρες πέραν του επταώρου των μαθημάτων τους», μας είπε η κ. Άννα Αγραφιώτη.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass