Υπάρχουν κανονισμοί…» απαντά ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε φοιτητή

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2015 18:43

 

«

 

Σε απάντηση της καταγγελίας του φοιτητή του ΤΕΙ Λάρισας, κ.Μάριου Καμακάρη, ότι ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο υπεύθυνος της εφορείας  της Φοιτητικής Εστίας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας τον «κυνηγούν», όπως αναφέρει, με σκοπό να καμφθεί το φρόνημά του και να εμποδιστεί η συνδικαλιστική του δράση, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Παν. Γούλας, αναφέρει τα εξής:

« Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στην φοιτητική εστία έχουν την ίδια αντιμετώπιση από την Διοίκηση του Ιδρύματος και από το Τμήμα φοιτητικής μέριμνας και πάντα μέσα στα πλαίσια του Κανονισμού Λειτουργίας της φοιτητικής εστίας.Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος όλοι οι διαμένοντες φοιτητές στη φοιτητική εστία συμπεριλαμβανομένου και του κ.Καμακάρη Μάριου ενημερώθηκαν πριν φύγουν πως κατά την αναχώρησή τους από τη Φ.Ε.πρέπει να παραδώσουν το κλειδί του δωματίου τους, το οποίο θα παραλάβουν όταν θα έλθουν από τον Σεπτέμβριο, αφού καταβάλλουν το αντίστοιχο ποσό για την διαμονή τους στη φοιτητική εστία.

Από το σύνολο των 493  φοιτητών, ένας μόνο μικρός αριθμός δεν ανταποκρίθηκε (περίπου 30) για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε. Για λόγους ασφαλείας, οι κλειδαριές θα αντικατασταθούν και το κόστος θα επιβαρύνει τους διαμένοντες στα δωμάτια φοιτητές.Βέβαια, σε καμία περίπτωση το κόστος της αντικατάστασης των κλειδαριώνδεν ξεπερνά τα 5 ευρώ και δεν είναι 150 ευρώ για κάθε φοιτητή όπως αναφέρει ο κ. Καμακάρης. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι ο εν λόγω φοιτητής φεύγοντας δεν παρέδωσε το κλειδί, ως όφειλε,στις δύο προηγούμενες χρονιές.

Την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, είχε την ίδια συμπεριφορά και μάλιστα δεν πλήρωσε ούτε το ποσό των λειτουργικών δαπανών (το οποίο πλήρωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος). Κατά τα άλλα, τον κυνηγούμε πληρώνοντας τα έξοδά του. Η αχαριστία δεν έχει όρια στην προκειμένη περίπτωση.

 Ο φοιτητής, κ. Καμακάρης Μάριος, μέσου των Εστιών θέλει να αναπτύξει συνδικαλιστική δράση βάζοντας θέματα  τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν λόγου υπερβολικού κόστους και συγκεκριμένα: Ζητάει να στεγασθούν και να σιτισθούν  όλοι οι φοιτητές του Ιδρύματος, 20.000 περίπου .

Ως Διοίκηση, δεν διαφωνούμε αλλά το κόστος είναι υπερβολικό  και είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθούν οι δαπάνες από το Ελληνικό Κράτος.

Οι εστίες δεν μπορούν χωρίς Κανονισμό να λειτουργήσουν κι είναι αδύνατο  να μπει τάξη σε 600 περίπου φοιτητές που μένουν στις εστίες, χωρίς να υπάρχουν κανόνες. Ο κανονισμός συντάχθηκε από επιτροπή και συζητήθηκε στις 21-3-2014 και εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη της Συνέλευσης του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και μεταξύ αυτών και  από την εκπρόσωπο των φοιτητών. Στις 12-5-2014 έγινε τροποποίηση μερικών άρθρων, τα οποία ψηφίσθηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη της Συνέλευσης του ΑΤΕΙ  Θεσσαλίας, ενώ ο εκπρόσωπος των φοιτητών απουσίαζε.

Τονίζω ότι αντιμετωπίζουμε όλους τους φοιτητές επί ίσοις όροις και δεν τους διαχωρίζουμε με βάση την υπηκοότητα, την πολιτική παράταξη και το χρώμα.

Επομένως, τα όσα αναφέρει ο εν λόγω φοιτητής είναι ανυπόστατα, συκοφαντικά και δεν αγγίζουν τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και τους λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass