«Δεν θα μας ξεγελάσετε με τις προεκλογικές σας υποσχέσεις»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2023 15:00

«Ανοιχτή επιστολή προς τα κόμματα που ζητάνε την ψήφο μας» απέστειλε το Παράρτημα Λάρισας της Πανελληνίας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ), ζητώντας απαντήσεις «με αγωνία, αλλά και χωρίς αυταπάτες, πριν να πάμε στην κάλπη».

Ως συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί σημειώνουν πως «με ευθύνη των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων έχουμε υποστεί δραματική μείωση στο εισόδημά μας, από τις περικοπές του εφάπαξ, την κατάργηση των δώρων, τις μειώσεις στις συντάξεις.  Δεν θα μας ξεγελάσετε με τις προεκλογικές σας υποσχέσεις. Απαιτούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας: Άμεση απόδοση στους νέους συνταξιούχους της σύνταξης χωρίς καταστρατήγηση της σειράς. Αποκατάσταση των απωλειών 13 χρόνων μνημονιακών περικοπών. Κάλυψη του πληθωρισμού στα βασικά είδη ανάγκης. Κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου, της προσωπικής διαφοράς και ενσωμάτωσή της στη σύνταξη. Επαναφορά των δώρων και όχι επιδόματα φτωχοκομείου. Αξιοποίηση της περιουσίας και των αποθεματικών των ταμείων μας απ’ τους ασφαλισμένους. Επαναφορά των συντάξεων χηρείας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τις προϋποθέσεις και την πορεία συνταξιοδότησης. Επιστροφή των οφειλόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία. Επαναχορήγηση χαμηλότοκων δανείων απ’ τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Αναστολή των δόσεων μέχρι την έκδοση των συντάξεων. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού. Χορήγηση δωρεάν φαρμάκων, γυαλιών, ακουστικών, πλήρη οδοντιατρική περίθαλψη, φυσικοθεραπείες, ορθοπεδική βοήθεια και ιαματικά λουτρά.
Δημόσιες δομές φροντίδας-νοσηλείας ηλικιωμένων με ανίατες ασθένειες. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας, σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και στα 60 έτη ηλικίας» καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass