Ενημέρωση για τα Προγράμματα Erasmus

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2023 13:45

Στο πλαίσιο των ημερών Erasmus που πραγματοποιείται για 7η χρονιά στις ευρωπαϊκές χώρες, το Γυμνάσιο Αμπελώνα διοργάνωσε σχετική εκδήλωση στον χώρο του σχολείου για την προβολή του Erasmus και του εγκεκριμένου σχεδίου δράσης που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2022-23.

Οι καθηγητές κι οι καθηγήτριες του σχολείου ενημερώθηκαν σφαιρικά σχετικά με το Πρόγραμμα Erasmus+, συγκεκριμένα για το σχέδιο δράσης «Δημιουργικότητα και καινοτομία στη διδασκαλία» που εγκρίθηκε από το ΙΚΥ και υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2022-2023 και ειδικότερα για τους οργανισμούς που επιλέχτηκαν για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών:
-Europass Teacher academy στο Βερολίνο με περιεχόμενο μαθημάτων: «21st Century Skills for Teachers and Students» (Δεξιότητες του 21ου για δασκάλους και μαθητές) και
- ITC international Erasmus στην Πράγα με περιεχόμενο μαθημάτων: «Innovative Approaches to Teaching» (Καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία).
Επίσης, ενημερώθηκαν για τα σχέδια των μελλοντικών δράσεων και κινητοποιήσεων του σχολείου στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και προβληματισμοί των διδασκόντων/-ουσών του σχολείου στους οποίους ανταποκρίθηκε η παιδαγωγική ομάδα Erasmus.
Τέλος, τονίστηκαν, για μία ακόμα φορά, τα οφέλη και τα αποτελέσματα των έργων Εrasmus, που βοηθούν τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν ευρύτερη κατανόηση των πρακτικών, πολιτικών και συστημάτων εκπαίδευσης διαφορετικών εθνικοτήτων εντός της Ε.Ε., μέσα από μία διαπολιτισμική εμπειρία μάθησης.
Συνακολούθως, να καλλιεργήσουν τον αμοιβαίο σεβασμό και τη διαπολιτισμική συνείδηση, ενσωματώνοντας κοινές αξίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, νέες γνώσεις, δεξιότητες, αυτοπεποίθηση, ενεργητικότητα, δυναμική στάση στις προκλήσεις του σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass