Ολοι οι δρόμοι εκπαιδευτικής καινοτομίας οδηγούν στη Λάρισα

*Ενδιαφέρουσα θεματολογία στο 9ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΠΕΚ στο «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2023 13:03

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση μέσω της 3D σχεδίασης και εκτύπωσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, διατροφή και βιώσιμη ανάπτυξη, τεχνολογικές προκλήσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτική νευροεπιστήμη, τεχνητή νοημοσύνη και εκπαίδευση ήταν μόνο μερικές από τις ομιλίες και συζητήσεις που υλοποιήθηκαν χθες δεύτερη ημέρα εργασιών του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

Το συνέδριο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων στο «Γαιόπολις» (πρώην ΤΕΙ) της Λάρισας και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού συνολικά αναμένεται να παρουσιαστούν 650 και πλέον εργασίες (πλήρεις εργασίες, e-posters, εκπαιδευτικά σενάρια, καινοτόμα προγράμματα, κ.λπ.), ενώ οι σύνεδροι παρακολουθούν ομιλίες με ενδιαφέρουσα θεματολογία από Επιστήμονες και Ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένης αξίας Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Στη χθεσινή πρώτη ημέρα δια ζώσης εργασιών του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία πέρα από τις ομιλίες να συμμετάσχουν και σε στρογγυλά τραπέζια και σεμινάρια.
Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται και σήμερα με συνεδρίες που ξεκινούν στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 3 το μεσημέρι, με τον απολογισμό του συνεδρίου.
Το συνέδριο διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, ΤΕΦΑΑ), το Ε.Κ.Π.Α. (Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας & Θρησκειολογίας, Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εφαρμογών, Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού της Θρησκευτικής Αγωγής), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Φιλολογίας), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού), το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας(Τμήμα Πληροφορικής).


Χρήστος Κέλλας: «Η Πολιτεία δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας»
Χαιρετισμό στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, απηύθυνε ο βουλευτής Ν.Δ. Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), κ. Δημήτριο Κολοκοτρώνη, για την πρωτοβουλία και την εξαιρετική διοργάνωση του συνεδρίου, επισήμανε την τεράστια σημασία που έχει η προώθηση μιας καινοτόμου προσέγγισης στην εκπαίδευση και τον κομβικό ρόλο των εκπαιδευτικών σε αυτή.
Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κοινωνία προχωρά και αναπτύσσεται και το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με την εκπαίδευση, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της και η οποία δεν πρέπει να μένει «κολλημένη» σε αναχρονιστικές μεθόδους. Χαίρομαι πολύ που το συνέδριο της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. δίνει βήμα σε κάθε καινοτόμα προσπάθεια των εκπαιδευτικών για την επαγγελματική τους ανάπτυξη, τη βελτίωση των παιδαγωγικών τους μεθόδων, την εισαγωγή νέων ιδεών και πρακτικών και, γενικότερα, για τη βελτίωση της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας, μιας και όλα τα παραπάνω είναι προς όφελος των μαθητών μας, αλλά και του εκπαιδευτικού μας συστήματος, εν γένει».
Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας σημείωσε: «Θα ήθελα, πάνω από όλα, να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς μας, που, υπό δύσκολες, πολλές φορές, συνθήκες, εργάζονται με ζήλο και αφοσίωση για τη δημόσια εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας και η Πολιτεία μας είναι δίπλα τους σε κάθε τους βήμα, στηρίζοντας όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass