Διαρκής επιμόρφωση καθηγητών του 10ου ΓΕΛ

*ΜΕΣΩ ΤΟΥ ERASMUS *Η ΤΡΙΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2023 14:02

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας ήδη ξεκίνησε το Διαπιστευμένο Σχέδιο από το 2021 έως το 2027. Η τρίτη ροή κινητικότητας πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2023 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Δελή φιλόλογος, Μπανιά Χαρίκλεια φιλόλογος, Ζήσης Καρασίμος Πληροφορικής, Τέλιος Λεωνίδας θεολόγος, Παπαγεωργίου Γεώργιος φιλόλογος, Δημοβέλη Σταυρούλα φιλόλογος και Γαλατσίδα Ιωάννα οικονομολόγος και είχε τίτλο «21st century Innovation Center for Teachers: Digital Tools, Project Based and Student-Centered Learning».

Μέσα από αυτήν την επιμόρφωση δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρήσης διαφόρων τεχνικών μάθησης και διδασκαλίας μέσα από νέες καινοτόμες μεθόδους, όπως Project Based Learning (PBL), Technology-Enhanced Learning (TEL), συνεργατικής μάθησης και σχεδιαστικής σκέψης για δημιουργική επίλυση προβλημάτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και κατάστρωσης νέων σχεδίων μαθημάτων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της σχεδιαστικής και κριτικής σκέψης των μαθητών και μαθητριών.
Όλα τα παραπάνω εκπονήθηκαν μέσα από νέα περιβάλλοντα STEM/STEAM και ΑΙ και η ψηφιακή τους διάσταση βελτίωσε τις ψηφιακές δεξιότητες των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συναδέλφους τους από άλλες χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία), να συνεργαστούν μαζί τους, να συζητήσουν για εκπαιδευτικά θέματα και να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή συνείδηση, δημιουργώντας προοπτικές για μελλοντική διεθνή συνεργασία.
Μετά από τη συγκεκριμένη ροή οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα αποτελέσματα της κινητικότητας στους καθηγητές και τις καθηγήτριες του σχολείου τους με τρόπο βιωματικό, εφαρμόζοντας τεχνικές και εργαλεία που έμαθαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτόν η επιμόρφωση διαχέεται σε όλο τον Σύλλογο Διδασκόντων.
Επισημαίνεται για μία ακόμα φορά ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου από το γεγονός ότι για την επταετία 2021-2027 το Ι.Κ.Υ. απένειμε στο 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας τη λεγόμενη «Διαπίστευση Erasmus» που εξασφαλίζει με απλουστευμένες διαδικασίες παρόμοιες κινητικότητες υψηλής ποιότητας τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Σε αυτούς δίνεται μια μοναδική δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα εκπαιδευτικά συστήματα και τους μαθητές και τις μαθήτριες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, γεγονός που θα τους βοηθήσει να γίνουν οι μελλοντικοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass