Αναδρομικά η απαλλαγή τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς

*Για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες *Μικρός ο αριθμός των ωφελούμενων *Δωρεάν μεταφορά για παιδιά της ΔΥΠΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2023 17:23

Αναδρομική ισχύ από την έναρξη του σχολικού έτους θα έχει το μέτρο της απαλλαγής από τροφεία σε Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, η διαδικασία για να πάρει κάποιος την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής των τροφείων είναι απλή και αρκεί η υποβολή της αίτησης που έκαναν όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες στο arogi.govή απλά το χαρτί-βεβαίωση που τους έδωσε η Πυροσβεστική.
Ο κ. Δεληγιάννης υποστηρίζει πως σε μια πρώτη καταγραφή διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών, που θα ωφεληθούν από το εν λόγω μέτρο, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, καθώς τα περισσότερα παιδιά που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ, έχουν λάβει το «voucher- (επιταγή) της ΕΕΤΑΑ και δεν καταβάλλουν τροφεία.
«Σίγουρα το μέτρο αφορά τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που είναι περίπου 40 και έχουν μεταφερθεί στο Παιδικό Σταθμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Γι’ αυτή την περίπτωση έχουμε προβλέψει και τη δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορείο του Δήμου Λαρισαίων, ενώ απορροφήσαμε και το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού της ΔΥΠΑ.
Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις από τις περιοχές της Γιάννουλης, του Αγίου Θωμά, της Νέας Σμύρνης που ο αριθμός τους δεν είναι μεγάλος οι ενδιαφερόμενοι απλώς υποβάλλοντας την αίτηση που έκαναν ή το χαρτί της Πυροσβεστικής στη Διεύθυνση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τα τροφεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του μέτρου για ακόμα 1 χρόνο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δεληγιάννης.
Όσον αφορά την αναδρομική ισχύ του μέτρου, ο κ. Δεληγιάννης υπογραμμίζει ότι εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα χρειαστεί να επιστραφούν τα καταβληθέντα από πλημμυροπαθείς τροφεία, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass