Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2023 15:05

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που η παγκόσμια κοινότητα γιορτάζει κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου σε ζητήματα ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό, αλλά και ασφαλούς μετακίνησης με δίτροχα μέσα.

Συγκεκριμένα, το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη 27 και 28 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο έξι παρουσιάσεις, τις οποίες και παρακολούθησαν οι 326 μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ.
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά: «Η ενημέρωση έγινε από τον Πάνο Κολέτα, οδηγό-πιλότο σε διπλό ποδήλατο tandem. Ο Πάνος μαζί με τον Νίκο Μανατάκη (έχει μεγάλο ποσοστό τύφλωσης) έχουν καταφέρει να είναι δύο φορές πρωταθλητές Ελλάδας (δρόμου και πίστας), νικητές σε ευρωπαϊκό κύπελλο και κατέκτησαν την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των αγώνων αυτών.
Το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών ήταν μεγάλο, και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το νεαρό της ηλικίας του Πάνου (23 χρονών), η βιωματική σχέση του με τη βοήθεια ατόμων με αναπηρία, η συμμετοχή του σε αγώνες που έλαβαν χώρα σε τρεις ηπείρους, το πείσμα, η επιμονή και η αφοσίωσή του στον αθλητισμό και την προσφορά και τέλος, ο διαδραστικός τρόπος παρουσίασης.
Για δύο ημέρες στους διαδρόμους του σχολείου υπήρχαν συζητήσεις για το πώς τα άτομα με αναπηρία που ασχολούνται με τον αθλητισμό καταφέρνουν να υπερβούν τα όρια που εμείς, λανθασμένα, θεωρούμε ότι έχουν. Πώς, δηλαδή, η δουλειά, η θέληση, το πείσμα και η επιμονή κάνουν το άτομο να υπερβεί τα όρια που νομίζει ότι έχει και να πάει ένα βήμα παραπάνω. Να νικήσει αυτό που βλέπει ως αδυναμία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass