Στους δρόμους φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2024 13:20

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στην Κεντρική πλατεία Λάρισας οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κατά του προαναγγελθέντος νομοσχεδίου για αναγνώριση Ιδιωτικών ξένων Πανεπιστημίων.

Στο πλάι τους βρέθηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προκειμένου να στηρίξουν τα αιτήματά τους.
Συγκεκριμένα, συμμετείχε η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, η οποία είχε προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 για τη συμμετοχή των μελών της στη συγκέντρωση.
Επίσης, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ν. Λάρισας, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής: «Την ώρα που όλοι εμείς, ως γονείς, αντιμετωπίζουμε το βάρος των δαπανών για εξωσχολικές δραστηριότητες, φροντιστήρια και τις αυξημένες τιμές σε καθημερινά έξοδα, όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα, ο υπουργός Παιδείας εστιάζει στη νομοθέτηση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε αδρανείς σε αυτήν τη συζήτηση. Το θέμα αφορά άμεσα εμάς και τα παιδιά μας, για τον λόγο αυτόν έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράσουμε την άποψή μας.
Ξεκινώντας από τα βασικά, έχουμε ήδη καταβάλει σημαντικό κόστος για τη μόρφωση των παιδιών μας, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατόν, ενώ προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανεπάρκειες του δημόσιου σχολείου.
Βιώνουμε το άγχος των παιδιών μας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, της ψυχολογικής πίεσης και τον περιορισμό του ελεύθερου χρόνου τους. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Κυβέρνηση προτείνει συστήματα αξιολόγησης που εισάγει φορολογικές διακρίσεις μεταξύ των μαθητών μας με βάση την οικονομική κατάσταση των γονιών τους. Πού πάνε οι αρχές της «αριστείας» που τόσο υποστηρίζουν; Αυτό είναι άδικο!
Το προαναγγελθέν νομοσχέδιο για αναγνώριση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων, με «παράκαμψη» ή κατάλληλη «ανάγνωση» του άρθρου 16 του Συντάγματος, με τίτλο «ελεύθερο πανεπιστήμιο», την εξής μια «ελευθερία» θα υπηρετήσει: της διάθεσης πτυχίων βασικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με δίδακτρα στη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Η κατάσταση γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη για εκείνους που έχουν παιδιά στα δημόσια Πανεπιστήμια, όπου αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα. Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος αντί να προωθεί τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια (ασφαλή αμφιθέατρα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, καθηγητές κ.ά.).
Καλούμε την Κυβέρνηση να εστιάσει στην υποστήριξη του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και να μη νομοθετεί μέτρα που ενδυναμώνουν την Ιδιωτική Εκπαίδευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass