«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»

ΖΗΤΟΥΝ TΑ Δ.Σ. ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΠΓΝΛ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2024 13:21

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ/ειδικευόμενων του ΠΠΓΝΛ.

Σημειώνουν «ζητάμε την απόσυρση του κατατεθέντος νομοσχεδίου. Τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής και οι ιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που έμπρακτα υποστηρίζουμε την αριστεία των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, απαιτούμε την ενίσχυση των δημοσίων ΑΕΙ, που θα εξασφαλιστεί κατ’ ελάχιστον με την:
-Εκτεταμένη και ουσιαστική διαβούλευση και συνδιαμόρφωση με την καθ’ ύλην αρμόδια πανεπιστημιακή κοινότητα ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης των δημόσιων πανεπιστημίων.
-Νομοθετική κατοχύρωση του ύψους της χρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημίων, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, τουλάχιστον στον μέσο όρο της ΕΕ.
-Άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων μελών ΔΕΠ που προέκυψαν από συνταξιοδότηση, παραίτηση κ.τ.λ. και έχουν χαθεί ή δεν έχουν προκηρυχθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανησυχητική υποστελέχωση των δημοσίων πανεπιστημίων, καθώς και προκηρύξεις νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, προκειμένου να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο της αναλογίας φοιτητών/διδασκόντων.
-Πλήρης συμμόρφωση του κράτους με την απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των πανεπιστημιακών ως Δημοσίων Λειτουργών στα επίπεδα του 2012, και δέσμευση για τη σταδιακή αύξηση των μισθών, που θα είναι ανάλογη του λειτουργήματός τους, και τουλάχιστον στα επίπεδα του μέσου όρου της ΕΕ.
Είναι σαφές ότι όλοι εμείς που υπηρετούμε τα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα (Τμήμα Ιατρικής, ΠΓΝΛ) και διαμορφώνουμε το εκπαιδευτικό περιβάλλον των νέων ιατρών υψηλών προσόντων στην υπηρεσία της κοινωνίας, θα στηρίξουμε με ενθουσιασμό οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκύψει μέσα από έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass