«Γέφυρα» με αναφορά το Α’ Αρχαίο Θέατρο

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2024 16:15

Στα εδώλια του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας κάθισαν χθες το πρωί μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Σικελίας, αλλά και Γυμνασίων και Λυκείων της Λάρισας, για να παρακολουθήσουν παραστάσεις και δρώμενα σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου «AMENANOS ΝΟΣΤΟΣ 2024», που οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Τους 90 μαθητές και μαθήτριες από την Ιταλία υποδέχτηκαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Θωμάς Ρετσιάνης, Παιδείας Ηρακλής Γερογιώκας και Τουρισμού Φώτης Τζάκης, όπως επίσης και η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Ζέρβας, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, αλλά και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και τα στελέχη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που συντόνισαν τη δράση. Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, στόχος είναι η δημιουργία γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και Σικελίας, η οποία έχοντας ως σημείο αναφοράς το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας δύναται να αποτελέσει ένα εξαιρετικό διεθνές εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Σικελίας και της Λάρισας για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού. Στη χθεσινή δράση με τίτλο «AMENANOS ΝΟΣΤΟΣ 2024» συμμετείχαν τα σχολεία από την Ιταλία «Angelo Musco» Coreutic High School Catania Sicily και Liceo «L. Pepe - A. Calamo» - Ostuni (BR) Puglia, με 90 μαθητές και μαθήτριες (45 από κάθε σχολείο), συνοδευόμενοι από έξι εκπαιδευτικούς, και παρουσίασαν τις παραστάσεις «The Myth of Pandora» και «With open arms». Από τη Λάρισα συμμετείχαν το 7ο Γυμνάσιο, που ανέλαβε την ξενάγηση στα αγγλικά στο Αρχαίο Θέατρο (στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Υιοθεσία του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας: Μαθητές ξεναγούν μαθητές στο Αρχαίο Θέατρο»), το 10ο Γυμνάσιο Λάρισας, που παρουσίασε απόσπασμα από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη (η ολοκληρωμένη παράσταση θα παρουσιασθεί τον Μάιο στο 6ο Λύκειο), και το13ο Γυμνάσιο, που παρουσίασε αποσπάσματα της τραγωδίας «Ελένη» του Ευριπίδη. Επίσης, στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου βρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας, του 9ου Γυμνασίου, του 5ου ΓΕΛ, του 10ου ΓΕΛ και του 11ου ΓΕΛ.      

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass