Ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2024 14:11

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Σε μια εποχή που ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανακάλυψη των ιδιαίτερων κλίσεων και δεξιοτήτων των μαθητών για μια επιτυχημένη επαγγελματική επιλογή, οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αγιάς είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά σε μια σειρά δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού, που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από μια σειρά ομαδοσυνεργατικών δραστηριοτήτων εντός της σχολικής τάξης καλλιέργησαν τις ήπιες δεξιότητες της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της ενσυναίσθησης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της αυτογνωσίας, ως απαραίτητα εφόδια για τις επαγγελματικές τους επιλογές.
Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία σειρά ενημερωτικών συναντήσεων, από τις οποίες έλαβαν κατατοπιστικές πληροφορίες για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους. Τον κύκλο των συγκεκριμένων συναντήσεων άνοιξε ενημερωτική εκδήλωση με βασικό προσκεκλημένο τον σύμβουλο επαγγελματικής σταδιοδρομίας κ. Θοδωρή Θεοτόκη. Τη διοργάνωση ανέλαβαν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγιάς.
Στο πλαίσιο της επόμενης δράσης οι μαθητές, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κας Ευαγγελίας Μπεϊνά, πήραν συνέντευξη από την ψυχολόγο του σχολείου κα Ασημίνα Κουφούλη με θέμα «Το επάγγελμα της ψυχολόγου, σπουδές, δεξιότητες που απαιτούνται και επαγγελματική αποκατάσταση».
Ακολούθησε η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στο πρόγραμμα «Ανοιχτές Θύρες 2024» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που τους έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Υγείας στα Τρίκαλα, όπως και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Λαμία. Εκεί, ξεναγήθηκαν στους χώρους εγκαταστάσεων των Τμημάτων, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών, επισκέφθηκαν τα εργαστήρια και υπέβαλλαν τις ερωτήσεις τους σε διδακτορικούς φοιτητές.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ενημέρωση που έγινε από τον υποπλοίαρχο του Λιμενικού Τμήματος Αγιοκάμπου κ. Πουλικίδη Πέτρο και της Ανθυπασπιστού Λ.Σ. Παπακωνσταντίνου Σοφίας με θέμα « Το Ελληνικό σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης». Η συζήτηση και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν αφορούσαν κυρίως το σύστημα πρόσβασης, την επαγγελματική εξέλιξη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι επιλέγουν το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Τέλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου με το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Αγιάς, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με τη δομή των παραπάνω σχολείων, τα μαθήματα, τα γνωστικά πεδία, τους τομείς και τις ειδικότητες αντίστοιχα. Την ενημέρωση για το Γενικό Λύκειο ανέλαβαν η Διευθύντρια κα Δημητρίου Βικτώρια και η εκπαιδευτικός κα Γαρουφαλιά Θεοφανία, ενώ για το ΕΠΑΛ οι εκπαιδευτικοί κα Σακελλαρίου Ανδρονίκη και κ. Δαχτάρης Ιωάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass