Μαθητές του 6ου Γυμνασίου στο Βέλγιο

ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΓΙΑ THΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2024 15:10

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus «ASOS», το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας ως διαπιστευμένο σχολείο με κωδικό διαπίστευσης και με στόχο την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας, της συμπερίληψης και της ψηφιακής παιδείας πραγματοποίησε μετακίνηση στην πόλη Οστάνδη του Βελγίου.

Μια αντιπροσωπεία δέκα μαθητών και μαθητριών του 6ου Γυμνασίου Λάρισας, με τη συνοδεία των καθηγητριών του σχολείου Αικατερίνης Μαντζώρου, Ελένης Γλιούμπα, Αναστασίας Γιαλαμά και Άννας Κουτσιώνα επισκέφτηκε το σχολείο «GO! Atheneum» στην Οστάνδη του Βελγίου και τις Βρυξέλλες.
Έμφαση δόθηκε στη συμπεριληπτική εκπαίδευση, στο STEM, στη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και των ικανοτήτων στην αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες μέσα από μια σειρά σχετικών δραστηριοτήτων απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες, ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς των τριών χωρών -Ελλάδας, Βελγίου και Ρουμανίας- που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βέλγιο οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι συνοδοί καθηγητές και καθηγήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Campus Pegasus και το Campus Centrum του Βελγικού σχολείου και να παρακολουθήσουν μαθήματα Αγγλικών, Προγραμματισμού, αλλά και Τεχνολογίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη στο Τεχνολογικό Κέντρο Technopolis στην πόλη Mechelen. Εκεί οι μαθητές κι οι μαθήτριες συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες και εργαστήρια που τους βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο των μαθηματικών, της φυσικής και της τεχνολογίας.
Η επίσκεψη στην ιστορική πόλη της Μπριζ αποτέλεσε μια πραγματική εμπειρία. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες όλων των αντιπροσωπειών ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο αυτής της παραμυθένιας πόλης από τους Βέλγους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους. Επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό, το Concert Hall, ένα αρχιτεκτονικό κτίριο με εξαιρετική ακουστική και συμμετείχαν σε εργαστήρια μουσικής και χορού στο Sound Factory. Η τελευταία μέρα ήταν αφιερωμένη στην πόλη των Βρυξελλών.
Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Atomium, την αναπαράσταση της κυψελίδας σιδήρου μεγεθυμένη κατά 165 δισ. φορές, στο Parlamentarium, που αποτελεί ταξίδι στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, στο House of European History, μουσείο με άπειρες πολυμεσικές εφαρμογές, διαδραστικά παιχνίδια και μεγάλο πλούτο πληροφορίας και φυσικά στην Grand Place.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass