Η φιλοζωία δεν επιβάλλεται, διδάσκεται...

Δράσεις του Γυμνασίου Αγιάς για την ομώνυμη Σχολική Ημέρα

Δημοσίευση: 22 Απρ 2024 15:01

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Η 4η Απριλίου έχει οριστεί και καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας κάθε σχολικού έτους, η οποία είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Στο Γυμνάσιο Αγιάς, μετά από εισήγηση του Διευθυντή κ. Νιτσοτόλη Βασίλειου και την ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, υλοποιήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις με στόχο τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας σεβασμού των μαθητών προς τα ζώα από μικρή ηλικία και την ευαισθητοποίηση των νέων για τη σημασία της φροντίδας, αλλά και της προστασίας των ζώων.
Αρχικά, θεωρήθηκε σημαντικό να δοθεί στους μαθητές έναυσμα για προβληματισμό μέσα από την παρακολούθηση της ταινίας Re-action, η οποία προβλήθηκε στον χώρο του σχολείου, την Τετάρτη 3 Απριλίου. Με το πέρας της προβολής δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα συζήτησης και προβληματισμού για θέματα που ανέκυπταν μέσω της ταινίας, όπως ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει τη ζωή των τυφλών ένας σκύλος οδηγός τυφλών ή πώς επηρεάζει τη ζωή των μελών μιας οικογένειας η υιοθέτηση ενός αδέσποτου σκύλου και άλλα συναφή. Ακολούθησε σχεδιασμός και δημιουργία αφίσας ευαισθητοποίησης για τη συμπεριφορά προς τα ζώα μέσω της εφαρμογής postermywall από μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού κας Σακελλαρίου Ανδρονίκης.
Σε συνέχεια των δράσεων, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Απριλίου, μαθητές των τριών τάξεων του σχολείου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τις προέδρους των δύο φιλοζωικών σωματείων που εδρεύουν στον Δήμο Αγιάς, την κα Νικολούλη Κική, πρόεδρο στο σωματείο «Ζωή» και την κα Μαυρίδου Σοφία, πρόεδρο του σωματείου «Φατσούλες», παρουσία της αντιπροέδρου του σωματείου «Φατσούλες» κας Ευφροσύνης Τσιώνου, γυναίκες που και οι τρεις τους έχουν ταχθεί χρόνια τώρα στη φροντίδα των αδέσποτων με πολλές προσωπικές στερήσεις σε χρόνο και χρήματα. Συζητήθηκαν οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τα σωματεία τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον Δήμο αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα, δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα των μαθητών, ενώ οι ομιλήτριες με αφόρμηση προσωπικές τους εμπειρίες παρότρυναν τους μαθητές να προβληματιστούν για τη σχέση του ανθρώπου με τα αδέσποτα ζώα. Τέλος, αναπτύχθηκαν οι δράσεις, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου Αγιάς από τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων κ. Έξαρχο Αστέριο.
Καταληκτικά, πλαισίωσε το σύνολο των δράσεων η επίσκεψη μαθητών του Τμήματος Γ3 σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στην Αγιά, με συνοδό την εκπαιδευτικό κα Μπεϊνά Ευαγγελία, τη Δευτέρα 8 Απριλίου. Στον χώρο του κτηνιατρείου, οι μαθητές συνομίλησαν με την υπεύθυνη κτηνίατρο κα Στεφανία Τσιαγγάλη, τόσο για τη φροντίδα των ζώων και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, όσο και για το επάγγελμα του κτηνιάτρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass