ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΥΣΔΕ

Μπλόκο στις λίστες υπεράριθμων εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 1:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:28
Κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, από τις 7 μέχρι τις 11 το πρωί, μέλη της ΕΛΜΕ Λάρισας, ενώ θα ακολουθήσει μετάβασή τους στα γραφεία της ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να «μπλοκάρουν» την αποστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, λίστας με ονόματα εκπαιδευτικών που κρίθηκαν υπεράριθμοι.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας, που έγινε στα γραφεία της, με αθρόα συμμετοχή εκπαιδευτικών που εναντιώνονται στις πολιτικές της κυβέρνησης και είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά.
Επίσης αποφασίστηκε συνάντηση σήμερα, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ, με εργαζόμενους άλλων κλάδων, που θίγονται από την πολιτική της διαθεσιμότητας, με στόχο να συστρατευθούν στον κοινό αγώνα.
Κατά την έναρξη της χθεσινής γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, ενημέρωσε τα μέλη για τις εξελίξεις στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, αλλά και για όσα δρομολογούνται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας στον κλάδο, σχετικά με τους πλεονάζοντες και τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αυτά εκφράστηκαν διά στόματος του υπουργού κ. Μητσοτάκη, σε συνάντησή του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Αναλυτικότερα ο κ. Τζιατζιάς τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε τα εξής: «Θα εφαρμοστούν τρεις τρόποι μετακινήσεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο ένας θα είναι με μετάταξη καθηγητών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο δεύτερος θα αφορά σε μετάταξη εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις και ο τρίτος υποχρεωτική μετάθεση καθηγητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Και στις τρεις περιπτώσεις, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα διαθεσιμότητάς τους».
Τα μέλη της ΕΛΜΕ Λάρισας, θεωρούν ότι οι όροι πλεονάζοντες και υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση, δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν τη νέα χρονιά κενά στη σχολεία, που θα στοιχίσουν στην ομαλή λειτουργία τους.
Λ.Κ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass