«Δεν περισσεύει κανείς καθηγητής, στο νομό Λάρισας»

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 17:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:29
 

«Δεν περισσεύει κανείς καθηγητής, στο νομό Λάρισας. Όλοι να πάνε στις δουλειές τους τον Σεπτέμβριο...», είναι το μήνυμα της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, το οποίο ζήτησε χθες, να μεταβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας, η Διευθύντρια της Περιφερειακής  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με την κ. Ζιάκα και με τη συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών που είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τακτική της κινητικότητας και των διαθεσιμοτήτων και ζήτησαν να μεταφερθεί στο Υπουργείο, δια μέσου της κ. Ζιάκα, η πραγματική εικόνα των θέσεων των καθηγητών στα σχολεία του νομού Λάρισας, συνυπολογίζοντας και τα λειτουργικά κενά, σύμφωνα με την οποία, όπως υποστήριξαν, «δεν περισσεύει κανείς. Όλοι είναι απαραίτητοι στο νομό Λάρισας».

Η κ. Ζιάκα ενημέρωσε τα μέλη της ΕΛΜΕ για τις ενέργειες στις οποίες προέβηκε όσο αφορά στην μεταφορά εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, υποστηρίζοντας ότι ήδη έδωσε εντολή στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), να «ανοίξουν» λειτουργικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ κ. Αθανάσιο Μαργαριτόπουλο, με σκοπό να εμποδίσουν το συμβούλιο να προχωρήσει στη διαδικασία οριστικοποίησης του πίνακα ονομάτων υπεράριθμων καθηγητών, ενώ παράλληλα κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα με τις θέσεις της ΕΛΜΕ, που έχει ως εξής: « Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, μετά από έκτακτο Δ.Σ. και Γενική. Συνέλευση και μετά τις εξελίξεις που δρομολογούνται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας στον κλάδο, αποφάσισε σχετικά με τους πλεονάζοντες και τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

-Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια Υπουργεία να αναλογιστούν τι τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνουν, προτείνοντας σε συναδέλφους να μπουν σε διαθεσιμότητα –κινητικότητα και στη συνέχεια να οδηγηθούν σε απόλυση.

 -Ζητάμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και την Διεύθυνση Δευτερβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, να μην στείλουν καμία ονομαστική κατάσταση υπεραρίθμων – πλεοναζόντων  συναδέλφων του Νομού προς το Υπουργείο .

-Καμία απόλυση εκπαιδευτικού.

-Καμία μετακίνηση συναδέλφου εκτός Νομού

-Καλούμε τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην συμμετέχουν στην σύνταξη ονομαστικών καταλόγων Υπεραρίθμων Εκπαιδευτικών,

-Κανείς συνάδελφος δεν περισσεύει τη νέα σχολική χρονιά στο νομό Λάρισας, με τα κενά που θα παρουσιαστούν στα σχολεία με την έναρξη   Η διαθεσιμότητα – κινητικότητα και οι απολύσεις  Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μας βρίσκει αντίθετους».    

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass