ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 44ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

«Έργα που πρέπει να γίνουν στο σχολείο»

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2013 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:11
 Τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα του σχολείου ζητά με υπόμνημά του προς τον Δήμο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι το σχολείο, ως νεόδμητο, ξεκίνησε με πολλές ελλείψεις και στο υπόμνημά του κάνει αναλυτική αναφορά στα έργα, μικρά ή μεγάλα, που πρέπει να γίνουν. Ετσι ζητά, «οι πίνακες που είναι με κιμωλία, να αντικατασταθούν με πίνακες με μαρκαδόρο. Για τη διδασκαλία των μαθητών χρειαζόμαστε όργανα φυσικής και γεωμετρίας, χάρακες, στερεά σχήματα κ.ά, χάρτες για τις αίθουσες, ρολόι για την εκμάθηση της ώρας.
Για την προβολή εκπαιδευτικών θεμάτων και εργασιών χρειαζόμαστε projector, τηλεόραση και DVD και στο 44ο Δημοτικό και στο 61ο Νηπιαγωγείο. Χρειαζόμαστε άμεσα υπολογιστές και υλικό για την αίθουσα πληροφορικής.
Ενώ έχουμε αίθουσα εργαστηρίου φυσικής και δεν είναι εξοπλισμένη με τα απαραίτητα όργανα και το τμήμα Ε2 κάνει μάθημα σε αυτή με τους νιπτήρες και τον θερμοσίφωνα πάνω από τα κεφάλια τους. Πάνω από τα κεφάλια τους κρέμονται και οι πυροσβεστήρες στους διαδρόμους παίζοντας με τις πιθανότητες αργά η γρήγορα με το βάρος που έχουν να δημιουργήσουν σοβαρό ατύχημα.
Σοβαρό ατύχημα θα έχουμε και από τα μαρμάρινα σοβατεπί που ξεκόλλησαν στους διαδρόμους και στο προαύλειο και γίνονται παιχνίδι, ή αλλιώς εκσφενδονίζονται με κλωτσιές ως φονικά όπλα στα πόδια των μαθητών.
Φονικά όπλα αποτελούν και οι αιχμηρές μαρμάρινες γωνίες στα σκαλοπάτια και στις βρύσες. Παίζοντας και εδώ με τις πιθανότητες αργά ή γρήγορα ένα σπρώξιμο ή ένα στραβοπάτημα θα φέρει την καταστροφή.
Οι βρύσες στον προαύλιο χώρο είναι ψηλές με ρηχό νιπτήρα όλο γωνίες. Θέλουν ξήλωμα για να κατασκευαστούν σωστά, καθώς και κατασκευή υπόστεγου. Στον βορρά η είσοδος του σχολείου δεν έχει υπόστεγο για να προστατεύει από τα νερά της βροχής τα απότομα σκαλιά.
Ο υπόγειος χώρος του σχολικού κτιρίου θυμίζει κατακόμβη. Σου προκαλεί ρίγη φόβου με τα πασαλείμματα τσιμέντου για πάτωμα, τον μουχλιασμένο αέρα από τους ανύπαρκτους αεραγωγούς και τις σωληνώσεις να χάσκουν πάνω στο κεφάλι σου.
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στα παράθυρά της δεν έχει κουρτίνες, ούτε κλιματισμό, ούτε κουρτίνα φόντου αυλαίας και ο φωτισμός του σκηνικού έχει τοποθετηθεί ανάποδα και είναι ελλιπής. Δεν υπάρχει ούτε ένα κάθισμα για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο.
Χρήσιμα είναι και το πιστολάκι βαφής για το βάψιμο πανιών στις σχολικές γιορτές, το πιστολάκι σιλικόνης για τις κατασκευές και χαρτικά υλικά για τις εργασίες των μαθητών.
Αναγκαία είναι τα καθίσματα εντός των διαδρόμων, καθώς και τα παγκάκια στον προαύλειο χώρο του, στον οποίο στη βορειοανατολική γωνία του μπορεί να κατασκευαστεί κιόσκι. Το τωρινό αυτόματο πότισμα ακόμη δεν λειτουργεί, γιατί ακόμη δεν συνδέθηκε με την παροχή! Μπροστά στη νότια είσοδο του σχολείου έχει τοποθετηθεί εσφαλμένα ένας κάδος απορριμμάτων ανακύκλωσης. Ζητάμε να μεταφερθεί απέναντι.
Επείγει να τοποθετηθούν πλάκες στο πεζοδρόμιο και στον χώρο της νότιας εισόδου του νηπιαγωγείου μας να μπουν άμεσα τα σταντ ποδηλάτων και να πλακοστρωθεί. Γύρω από το σχολείο υπάρχουν σοβαρές εστίες μόλυνσης και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάθε είδους ζώα στοιβάζονται αναδύοντας φρικτές οσμές με τις κοπριές τους, με σμήνη εντόμων να συμπληρώνουν το σκηνικό. Και σαν να μην έφθανε αυτό, απέναντι από το σχολείο τοποθετήθηκαν κυψέλες μελισσών, οι οποίες έχουν τσιμπήσει μαθητές, κάποιους μάλιστα αλλεργικούς σε αυτές. Παρακαλούμε να εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει τέτοια φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές.
Παρακαλούμε πολύ την αρμόδια υπηρεσία να μεριμνήσει για τα αδέσποτα ζώα, γιατί η περιοχή γύρω από το σχολείο έχει γεμίσει με φόλες από στρυχνίνη που τοποθετούν ασυνείδητοι, δολοφονώντας έτσι και τα δικά μας ζώα, προκαλώντας μεγάλο πόνο στα παιδιά και οργή στους γονείς. Δεν θέλουμε ούτε να σκεφθούμε ότι κάποιο παιδάκι θα βάλει στο στόμα του τα παραπάνω και θα θρηνήσουμε το πρώτο θύμα.
Το πρώτο θύμα σίγουρα θα θρηνήσουμε, εάν δεν γίνουν τα δύο πεζοφάναρα επί της Θεοφράστου, το ένα μπροστά στο 44ο Δημοτικό και το άλλο στη διασταύρωση με την Παιωνίου. Από αυτά τα σημεία περνούν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά για το σχολείο και γίνονται συνέχεια τροχαία ατυχήματα, πρόσφατα και θανατηφόρο. Επίσης η διάβαση πεζών χρειάζεται να ξαναβαφεί, αφού έχει σβηστεί και να γίνει δεύτερη στη διασταύρωση με την Παιωνίου. Όλη η περιοχή δεν έχει πινακίδες που να ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς ότι πλησιάζουν σε σχολεία. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τρία εκπαιδευτήρια στην Αγίας Λαύρας, παράλληλη της ιδιαίτερα επικίνδυνης οδού, της Θεοφράστου, δηλαδή τον 25ο Παιδικό Σταθμό, το 61ο Νηπιαγωγείο και το 44ο Δημοτικό Σχολείο.
Αναγκαία είναι η δημιουργία πεζοδρομίων στην περιοχή, η ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων, η αποπεράτωση των πεζόδρομων και η φωταγώγηση των παραπάνω. Απαραίτητη είναι και η κατασκευή παιδικής χαράς πλησίον του σχολείου καθώς και πάρκου για την ψυχαγωγία και απασχόληση των μαθητών, ώστε να αποτρέπονται από την επικίνδυνη οδό τη Θεοφράστου.
Υπάρχουν χώροι, όπως η διασταύρωση Πλήθωνος Γεμιστού με Β. Συλιβρίδη με τους πεζοδρόμους, που αποτελεί ιδανικό χώρο για παιδική χαρά και πάρκο αναψυχής. Η περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία και προτείνουμε στην αρμόδια υπηρεσία άμεσα τον σχεδιασμό και την κατασκευή πλατειών και πάρκων που να αποτελούν κόσμημα και πρότυπο για άλλες πόλεις, μια και πιστεύουμε στη δημιουργία και το μεράκι των ανθρώπων της.
Παρακαλούμε επίσης να εφαρμοστεί ο νόμος, ώστε οι οικοπεδούχοι που δεν έκοψαν τα χόρτα της ιδιοκτησίας τους, να αναγκαστούν άμεσα να τα κόψουν ή να πληρώσουν την αρμόδια υπηρεσία που θα έρθει να τα καθαρίσει. Οι φωτιές που έχουμε κάθε χρόνο και τα ερπετά που φωλιάζουν και κινούνται γύρω από την περιοχή του σχολείου, μας έχουν τρομάξει αλλά και αγανακτήσει.
Ύστερα από τον βανδαλισμό της σχολικής αυλής, είναι αναγκαίος όσο ποτέ ο σχολικός φύλακας. Αναγκαίος επίσης είναι και ο δεύτερος σχολικός τροχονόμος. Αναγκαίοι είναι και οι πίνακες ανακοινώσεων, ένας έξω από το Δημοτικό και ο άλλος έξω από το Νηπιαγωγείο, καθώς επίσης και αντίστοιχα γραμματοκιβώτια.
Για την αποθήκευση των στολών και τα υλικά των μαθητών απαιτούνται μεταλλικές ντουλάπες και συρτάριερες. Ζητάμε να λειτουργήσει και στο σχολείο μας το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη στέγη του, γιατί υποστηρίζουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θέλουμε αυτό να το δουν στην πράξη και τα δικά μας παιδιά. Αναγκαίο επίσης είναι και το κουδούνι εξώπορτας του σχολείου, αφού σύμφωνα με τον νόμο η πόρτα πρέπει να μένει κλειδωμένη», καταλήγει το υπόμνημα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass