Οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ απαντούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας για κενά και πλεονάσματα

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2013 14:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:39

Με αφορμή διάψευση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σχετικά με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αιρετοί για κενά και πλεονάσματα στο νομό, οι δυο αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας Κων. Κοντσιώτης και Θεόδ. Νταφούλης, αναφέρονται στο θέμα με απαντητικές τους επιστολές.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κοντσιώτης (ΔΑΚΕ) σημειώνει τα εξής: «Σχετικά με την ανακοίνωση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, έχω να επισημάνω ότι προφανώς και τα στοιχεία που δημοσιοποίησα είναι ακριβή και αυτά που απέστειλε το ΠΥΣΔΕ Λάρισας στη στήλη κενά - πλεονάσματα του πίνακα Γ’. Μετά την αποχώρηση των αιρετών τα 3 μέλη της Διοίκησης συμπλήρωσαν και μια επιπλέον στήλη με την εκτίμησή τους για τα κενά-πλεονάσματα χωρίς επαναλαμβάνω να τροποποιήσουν την προηγούμενη στήλη.

Οι μεταθέσεις χρόνια τώρα γίνονται με βάση τη στήλη κενά-πλεονάσματα του πίνακα Γ’ που προκύπτουν από τις ομάδες σχολείων με μαθήματα 1ης ανάθεσης, άρα η εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ είναι άνευ ουσίας στην παρούσα φάση.

Με τη διαδικασία αυτή δεν υπολογίζονται τα λειτουργικά κενά των σχολείων, αλλά τα κενά για τις μεταθέσεις. Αλλοίμονο αν το Υπουργείο χρησιμοποιήσει την στήλη εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ για να κάνει υποχρεωτικές μεταθέσεις. Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά μεταξύ οργανικού και λειτουργικού κενού αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πέρσι είχαμε στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας (άρα χωρίς οργανική) 61 φιλολόγους στους οποίους προστέθηκαν και 11 αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ. Όλοι τους κάλυψαν το υποχρεωτικό τους ωράριο και μάλιστα αρκετές ώρες φιλολογικών μαθημάτων ανατέθηκαν σε άλλες ειδικότητες (Θεολόγοι – Αγγλικής Φιλολογίας – Γαλλικής Φιλολογίας).

Εντυπώσεις δεν δημιουργεί η δημοσιοποίηση πραγματικών στοιχείων για την ενημέρωση των συναδέλφων όπως έχω υποχρέωση να κάνω, αλλά η προσπάθεια εφησυχασμού και ωραιοποίησης των πραγμάτων μέσα σε ένα ρευστό περιβάλλον. Ο καθένας «εφ’ ω ετάχθη» καταλήγει ο κ. Κοντσιώτης.

Ο κ. Θόδωρος Νταφούλης (ΠΑΣΚ) σημειώνει τα εξής: «Για   όσους αντιλαμβάνονται τη σημασία των λέξεων, δεν ισχυρίστηκα στην ανακοίνωσή μου ότι αυτός ο αριθμός ήταν και η τελική εκτίμηση των τριών   εναπομεινάντων   διοικητικών μελών του   ΠΥΣΔΕ Λάρισας, αλλά ο «φουσκωμένος» αριθμός πλεονασμάτων που το ηλεκτρονικό σύστημα προσδιόριζε αρχικά με λανθασμένο (;) κατά τη γνώμη μου τρόπο.

Αναδεικνύω έτσι   την ανάγκη έγκαιρης αλλαγής του, μήπως και   σωθούμε όλοι μας από το κακό που βλέπω να έρχεται, εκτός αν τα άτομα που περιλαμβάνονται μέσα στον περιληπτικό όρο «Διεύθυνση» αισθάνονται   ότι βρίσκονται   και   θα   βρίσκονται στο απυρόβλητο των εργασιακών συνεπειών από τέτοια πλεονάσματα, αν τυχόν ποτέ απομακρυνθούν από τα υψηλά τους καθήκοντα!

Πληροφοριακά, τις ώρες υπευθύνων εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικής - Χημείας   τις   υπολόγιζε το σύστημα, δεν χρειαζόταν επανεκτίμηση, όπως   αναφέρεται στην ανακοίνωση περί ανακρίβειας της «Διεύθυνσης». Θεωρείται ότι ο αριθμός των προθέσεων συνταξιοδότησης δίνει ακρίβεια στον υπολογισμό, όταν κάποιος μπορεί ν’ αλλάξει γνώμη   και την τελευταία μέρα; Πώς υπολογίστηκαν οι   ώρες project   και σε ποιες ειδικότητες   χρεώθηκαν; Στις ειδικότητες με  κοινές πρώτες αναθέσεις   υπολογίστηκε ισομέρεια στα κενά ή πλεονάσματα; Καλύπτονται συνάδελφοι με τις Β’ αναθέσεις; Σειρά ερωτημάτων αναδεικνύει το μέγεθος της ακρίβειας!

Θεωρεί αξιόπιστο αυτόν τον τρόπο υπολογισμού των πλεονασμάτων η «Διεύθυνση»; Εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον άρα και το συμφέρον των συναδέλφων και των σχολείων; Αν οι αριθμοί των πλεοναζόντων ερμηνευτούν σε ονόματα,   θα είναι ανακουφιστικό   να καταγραφούν έστω 500 πλεονάζοντες, αντί για 625 και αυτό δικαιώνει μια τέτοια λογική που θα μεταθέσει   υποχρεωτικά ή θα απολύσει, λίγο λιγότερους από τους περισσότερους, ενώ αυτοί θα χρειάζονται;

Επειδή στη συνδικαλιστική μου αντίληψη, δεν περιλαμβάνεται η   διάδοση ανακριβειών, προτείνω η «Διεύθυνση» να   δημοσιεύσει τους   πίνακες Α, Β, Γ για να καταλάβουν οι   ίδιοι οι συνάδελφοι ποια στοιχεία είναι ανακριβή» καταλήγει ο κ. Νταφούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass