Η Ενωτική Πρωτοβουλία για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2013 19:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
Με αφορμή τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στη διακήρυξή της σημειώνει πως "κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ ,Τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση σαρώνουν τα πάντα: 1.500.000 άνεργοι ,κατάργηση συλλογικών συμβάσεων , μισθοί πείνας, Ο καπιταλισμός προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση του συνθλίβοντας κατακτήσεις και δικαιώματα
που κερδήθηκαν με αίμα. Η κυβέρνηση με τα μνημόνια της υποταγής ξεπουλά τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και ιδιωτικοποιεί δημόσιες δομές . 
Το σχολείο της αγοράς , παρέχει αποσπασματικές γνώσεις και φτηνές δεξιότητες για τους αυριανούς απασχολήσιμους .Οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση αποκλείουν χιλιάδες παιδιά από την εκπαίδευση. Ο υποσιτισμός αφήνει τα ίχνη του στα μάτια των μαθητών μας. Δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτε.
Η μόρφωση είδος που θα παρέχεται επί αντιπαροχή. Η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της παιδείας ξεκίνησε με την αποκέντρωση , την υπαγωγή της εκπαίδευσης στους δήμους και ακολουθεί το αποφασιστικό πλήγμα με τις συγχωνεύσεις και την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων .
 Σήμερα ζούμε τη φάση της επίθεσης στους πιο δυναμικούς κρίκους της εκπαίδευσης , τον εκπαιδευτικό και το συνδικαλιστικό κίνημα. Αύξηση ωραρίου με άμεση συνέπεια την απώλεια 10 χιλιάδων θέσεων εργασίας , υπεραριθμίες , υποχρεωτικές μεταθέσεις. Το πρώτο κύμα θα το διαδεχτεί η αξιολόγηση για νέες απολύσεις και για όποιον σηκώνει κεφάλι το νέο πειθαρχικό δίκαιο θα είναι ο βαρύς πέλεκυς του αυταρχισμού. Ακόμη και το δικαίωμα της διαδήλωσης  ποινικοποιείται.
Η κυβέρνηση «νοιάζεται» για την ψυχική ηρεμία των αυριανών ανέργων. Η επιστράτευση είναι η στυγνή επιλογή της κυβέρνησης και δυστυχώς είχε και έχει μέσα στον κλάδο «πρόθυμους».   Συνειδητούς ή «ανυποψίαστους» !!
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ,εκφραστές των κομμάτων της υποτέλειας, ήθελαν να απονευρώσουν την οργή του κλάδου. Οι δυνάμεις που στρώνουν το χαλί για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής ήθελαν να σφετεριστούν την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών και έστησαν ένα κακόγουστο θέατρο «σύγκρουσης».
Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις  βρίσκουν τον κλάδο  δεμένο χειροπόδαρα χωρίς να μπορεί να κηρύξει καμιά απεργία μέχρι την άρση της επιστράτευσης. Το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς σε δυο κατηγορίες. Σ` αυτούς που έχουν μέχρι 12 χρόνια προϋπηρεσία και είναι οι άμεσα θιγόμενοι και στους παλιούς που θαρρούν πως δεν κινδυνεύουν. Φρόντισε για τους παλιούς έγκαιρα το ΠΑΣΟΚ με το νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει απόλυτη εξουσία σε Περιφερειακούς Διευθυντές για μετακινήσεις εντός της Θεσσαλίας και στον Υπουργό για μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια των υπεράριθμων που θα πληθαίνουν .
Η επιστράτευση ήρθε για να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου τον νέο εργασιακό μεσαίωνα της περιπλάνησης με μισθούς πείνας.
Οι «πρόθυμοι» υπάρχουν και έχουν όνομα. Είναι οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που παρέχουν την απαιτουμένη συναίνεση. Οι «ανυποψίαστοι» οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Ο αγώνας μας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στις εξετάσεις και φυσικά δεν τελείωσε με τις εξετάσεις
 Η πραγματική σύγκρουση τώρα ξεκινά.  Αφορά το δικαίωμα στη μόρφωση , στη δουλειά στην ίδια τη ζωή. Τώρα που γκρεμίστηκαν οι αυταπάτες για την «ιδιαιτερότητα» του κλάδου , τώρα που η εργασιακή ανασφάλεια χτυπά και τη δική μας πόρτα , οφείλουμε να συμπαραταχτούμε με όλους τους εργαζόμενους .
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ που θα παλέψει άμεσα για τους εξής στόχους :
Άρση της επιστράτευσης.
Καμία μετακίνηση - καμία απόλυση.  
Συνδικάτο που θα συντονίζεται με εργατικά σωματεία και συλλόγους γονέων για :
Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, Υγεία , Ασφάλιση . Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Συνδικάτο που θα συγκρούεται με την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλουν   Τρόικα και κυβέρνηση" καταλήγει η ανακοίνωση.
Οι Υποψήφιοι είναι οι εξής:
 Γιαλαμά Νατάσα ΠΕ 08 6ο Γυμνάσιο           
 Κόκκα Βάσω   ΠΕ 02 8ο Λύκειο                    
  Κουτέ Σταυρούλα ΠΕ 18.04 2η ΕΠΑΣ            
 Λάνταβου Ευτυχία ΠΕ 08 Γ/σιο Γιάννουλης
  Μπαμπανίκος Γιάννης ΠΕ 02 12ο Γ/σιο         
  Νίκου Βασίλης ΠΕ 16.01 Μουσικό Σχολείο  
 Πάνος Κωνσταντίνος ΠΕ 02 14ο Γυμνάσιο  
  Τσιρονίκος Ηρακλής ΠΕ 04 6ο Λύκειο – 6ο ΕΠΑΛ
  Σπηλιώτης Στάμος ΠΕ 20 2ο -12ο Λύκειο
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass