Ξεκίνησε η διανομή σχολικών βιβλίων

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 22:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:42

Ξεκίνησε σήμερα στη Λάρισα, η διανομή των βιβλίων, που θα διδαχθούν τη νέα σχολική χρονιά, στα δημοτικά σχολεία.

Στο Κέντρο Διανομής στη Λάρισα, που είναι μια αποθήκη στο ΣΕΚΦΟ, κατέφθασε η πρώτη παρτίδα, της προμήθειας για την πόλη και συγκεκριμένα δύο φορτία, περί τα 128.000 βιβλία, τα οποία διανεμήθηκαν ήδη σε δεκατρία σχολεία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διαδικασίας προμήθειας των βιβλίων, της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Νίκο Γιασαβέλη, αναμένεται η προμήθεια άλλων δύο φορτίων, με αντίστοιχο αριθμό βιβλίων (128.000), τα οποία θα καλύψουν το 80% των αναγκών των δημοτικών σχολείων.

Η διανομή δε, (που θα συνεχιστεί μέχρι να εξαντληθεί ο αριθμός των πρώτων φορτίων) σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αντώνη Πράπα, έχει ανατεθεί από τον Δήμο Λαρισαίων σε εταιρεία, με φορτηγό αυτοκίνητο που έχει ειδικό μηχάνημα ανύψωσης καθώς τα βιβλία μεταφέρονται στα σχολεία σε παλέτες.

Ο κ. Πράπας, εκτιμά ότι μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή όλων των προμηθειών βιβλίων, που έχουν προβλεφθεί για τα σχολεία της Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι κάθε φορτίο περιέχει περί τα 64.000 βιβλία.

 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΝ

Παράλληλα κ. Πράπας, υποστήριξε ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποστολής των προβλεπόμενων χρημάτων σε κάθε σχολική μονάδα κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης στην πόλη, με σκοπό την κάλυψη των δαπανών που έκαναν, στο πλαίσιο της σχολικής χρονιάς. Ο ίδιος επισημαίνει ότι, «Τα σχολεία έχοντας λάβει αυτά τα χρήματα, θα εξοφλήσουν στο ακέραιο κάθε χρέος τους, ενώ θα έχουν και απόθεμα χρημάτων για τις πρώτες εργασίες που θα χρειαστεί να κάνουν στα κτιριακά συγκροτήματά τους, όπως π.χ. βάψιμο κ.α., ή για τις πρώτες λειτουργικές τους δαπάνες».

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass