Αναγόρευση του Καθηγητή - Πολιτικής Επιστήμης και Κλασικών Σπουδών JosiahOber

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 15:34

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Μιχαήλ Σ. Ζουμπουλάκηςδιοργανώνουν ειδική τιμητική εκδήλωσηπρος τιμήν του Καθηγητή – Πολιτικής Επιστήμης και Κλασικών Σπουδών JosiahOber κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19.15 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών   Γ. Καρτάλη 72 και Ροζού, στο Βόλο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό πρόγραμμα με έργα για κιθάρα και φλάουτο από τους καθηγητές Τάσο Ιωακειμίδη και Κατερίνα Βασιλείου του ωδείου της Βάσως Κεχαϊδου-Κορφιάτη.

Βιογραφικό

ΤζοσάιαΌμπερ,   Καθ. Δρ. ΤζοσάιαΌμπερ

Ο ΤζοσάιαΌμπερ είναι Καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ (Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»). Τα ερευνητικά του αντικείμενα αφορούν την ιστορία των θεσμών και την πολιτική θεωρία, με εστίαση και εφαρμογή στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, και τη συσχέτιση αυτού με τα σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα. Είναι συγγραφέας σειράς βιβλίων που εκδόθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, όπως: Μάζες και Ελίτ στην Δημοκρατική Αθήνα (1989), Πολιτική Συναίνεση στην Δημοκρατική Αθήνα (2008) και Δημοκρατία και Γνώση (2008). Έχει περίπου 75 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, με πρόσφατες δημοσιεύσεις στα AmericanPoliticalScienceReview, PhilosophicalStudies, Hesperia, Polis, andTransactionsoftheAmericanPhilologicalAssociation. Το νέο του βιβλίο Η Άνοδος και η Πτώση της Αρχαίας Ελλάδας εκδόθηκεπρόσφατα (Φθινόπωρο, 2015) από τις εκδόσεις PrincetonUP. Στο εν λόγω βιβλίο περιγράφει και εξηγεί την αξιοσημείωτη άνθηση της Ελλάδας κατά την περίοδο μεταξύ 800-300 π.Χ., τη μακεδονική κατάκτηση κατά τα τέλη του 4ου αι. και την επιμονή της οικονομικής άνθησης κατά την Ελληνιστική Εποχή. Άλλες πρόσφατες ερευνητικές του ενασχολήσεις αφορούν τη γενική θεωρία της δημοκρατίας και τη μελέτη της ορθολογικής συνεργασίας και της χρήσιμης γνώσης που μπορεί να εξαχθούν μέσα από την ανάλυση της ελληνικής πολιτικής σκέψης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass