ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΜΕΝΙΟΥ

Με τραγωδία σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 11 Νοε 2015 19:51

Το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου επελέγη να συμμετάσχει σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετέχουν επίσης σχολεία από το Βέλγιο, την Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.

Θέμα της σύμπραξης των 4 σχολείων είναι η αρχαία ελληνική τραγωδία, ενώ από την πλευρά του Αρμενίου πρωτοστατεί η δραστήρια θεατρική ομάδα του σχολείου που λειτουργεί τα 5 τελευταία χρόνια υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του φιλόλογου Δημήτρη Σακελλαρίου.

Στο πλαίσιο των σχετικών δραστηριοτήτων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συντονιστών των σχολείων στην Αθήνα και στο Βέλγιο όπου συμμετείχαν οι φιλόλογοι του σχολείου κ. Σακελλαρίου και κυρία Διβάνη, ενώ αργότερα μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου θα επισκεφτούν τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Η επόμενη συνάντηση των συντονιστών θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Αρμένιο, ενώ οι μαθητές των άλλων σχολείων θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα τον Μάιο του 2017, οπότε και οι θεατρικές ομάδες των συμπραττόντων σχολείων θα παρουσιάσουν στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας διασκευή της τριλογίας «Ορέστεια» του Αισχύλου γραμμένη από τον Βέλγο σκηνοθέτη Michel Tanner.

Το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου έχει δημιουργήσει πλούσια παράδοση σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών και συνεργασίας καθώς προ 3ετίας υλοποίησε πρόγραμμα Comenius με τουρκικό σχολείο, ενώ φέτος υλοποιεί 2 προγράμματα Etwinning, σε συνεργασία με σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες, προσφέροντας στους μαθητές του τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους από την Ευρώπη, να γνωρίσουν διαφορετικές μορφές εκπαίδευσης, να βελτιώσουν τη γλωσσομάθειά τους και να αποκομίσουν νέες και σίγουρα αλησμόνητες εμπειρίες, εμπλουτίζοντας συγχρόνως το γνωστικό τους οπλοστάσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass