ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Κάλεσμα του ΜΑΣ για το Πολυτεχνείο

Δημοσίευση: 15 Νοε 2015 8:07

Η Γραμματεία Λάρισας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) σε κάλεσμά της σημειώνει μεταξύ άλλων πως «την Πέμπτη 12 Νοέμβρη χιλιάδες σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έδωσαν μια απάντηση, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους, στα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βάζουν στο στόχαστρο και την Παιδεία, με την παραπέρα υποχρηματοδότησή της. Δηλαδή η ήδη ασφυκτική κατάσταση για τα ιδρύματα που έχει οδηγήσει σε μια σειρά προβλήματα θα χειροτερεύσει.

Γι’ αυτό το λόγο η απεργία στις 12/11 πρέπει να είναι το εφαλτήριο για νέους πιο δυναμικούς και μαζικούς αγώνες που θα στοχεύουν τον πραγματικό ένοχο που είναι τα μονοπώλια, η πολιτική της ΕΕ και οι κυβερνήσεις που τους στηρίζουν. Συνεχίζουμε με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο 17 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στη πλατεία Ταχυδρομείου που συνδιοργανώνουν το Ε.Κ.Λ., το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΥ και η ΠΑΣΕΒΕ. Συμμετέχουμε στην αγωνιστική –διεκδικητική συγκέντρωση σε αντίθεση με τη φιέστα που διοργανώνει ο δήμος Λάρισας με την οποία θέλει να εξαλείψει το ταξικό περιεχόμενο εκείνου του αγώνα, να μην βγουν συμπεράσματα για το σήμερα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνολικά η αντιδικτατορική πάλη μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για τη νεολαία. Σήμερα 42 χρόνια μετά ο λαός και η νεολαία αντιμετωπίζει ακόμα και προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας της τεράστιας ανεργίας, η παιδεία πια είναι ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, ενώ η καταστολή και αυταρχισμός οξύνονται και με τη δήθεν φιλολαϊκή και αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το κάλεσμα που περιλαμβάνει το διεκδικητικό πλαίσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass