ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στέγη και φθηνά εισιτήρια ζητούν σπουδαστές του ΤΕΙ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2015 1:35
Την ανακαίνιση του ξενοδοχείου «Ατλάντικ», ώστε να χρησιμοποιηθεί ως φοιτητική εστία με ευθύνη της Περιφέρειας, ζητούν σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλίας Την ανακαίνιση του ξενοδοχείου «Ατλάντικ», ώστε να χρησιμοποιηθεί ως φοιτητική εστία με ευθύνη της Περιφέρειας, ζητούν σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων του, οργανώνει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Φοιτητριών/τών των Εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, σε χώρο του ΤΕΙ Λάρισας, ενώ στο πλαίσιο συνέλευσής του, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα αποφάσισε συναντήσεις τόσο με τη διοίκηση του ΤΕΙ όσο και με τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να θίξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν στις εστίες, αλλά και να ζητήσουν μείωση του κόστους του εισιτηρίου στα μεταφορικά μέσα.

Ειδικότερα την 1 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν με τη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και στις 16 Δεκεμβρίου με αρμόδιους του Δήμου και της Περιφέρειας.

Μεταξύ των αιτημάτων τους, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Με γνώμονά μας την αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν-Ανώτατη Εκπαίδευση και με δεδομένο ότι φέτος έμειναν εκτός δωματίου 210 αιτούντες στέγαση, συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας για:

- Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης.

- Έξω οι επιχειρήσεις από το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

- Να επιστραφούν τα αποθεματικά. Κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών.

- Ούτε ευρώ για στέγαση - σίτιση - πλυντήρια - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα.

- Κατάργηση του Χαρατσιού των 150€ και 400 € για την παροχή δωματίου στις εστίες. Το δωμάτιο να δίνεται για την τετραετία φοίτησης και όχι μόνο για ένα έτος.

Για τους σπουδαστές/στριες που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα με ευθύνη του κράτους και της περιφέρειας.

- Το ξενοδοχείο «ATLANTIC» να ανακαινιστεί και να γίνει φοιτητική εστία με ευθύνη της Περιφέρειας. Χτίσιμο νέων σύγχρονων δημόσιων - δωρεάν εστιών.

Κατάργηση του υπάρχοντος κανονισμού λειτουργίας εστιών και δημιουργία νέου με τη συμμετοχή μας.

- Σίτιση για όλους ποσοτικά ικανή ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και ποιοτικά ελεγμένη. Μέριμνα για σίτιση την περίοδο των εορτών - καλοκαιριού.

- Μέριμνα για τους συναδέλφους - συναδέλφισσες που δεν έχουν την ελληνική υποκοότητα και που απαιτείται να πληρώνουν 80, 100 & 120 € μόνο για να επικυρώσουν δικαιολογητικά. Αν σε αυτά προστεθούν και τα χρήματα που απαιτούνται για να μεταβούν είτε στην ΑΘήνα είτε και στην ίδια τους τη χώρα για να μαζέψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά το κόστος ξεπερνάει τα 200 - 250€.

- Να παρθούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια με επισκευές των δωματίων που έχουν υγρασία - μούχλες, απώλειες θερμότητας, χαλασμένα καλοριφέρ, αντιμετώπιση ζωυφίων και κυρίως των κατσαρίδων με τις κατάλληλες εντομοκτονίες - απολυμάνσεις. Να αντιμετωπιστούν οι μυρωδιές σιφωνιών - αποχετεύσεων.

- Να πραγματοποιηθεί έλεγχος στρωμάτων, να καθαριστούν ή να αλλαχθούν όπου απαιτείται.

- Να υπάρχει διαθέσιμη ιατρική φροντίδα τα βράδια και το Σαββατοκύριακο.

Θέρμανση - ζεστό νερό 10 ώρες και μέριμνα κατά την περίοδο των εορτών.

- Συντήρηση και αντικατάσταση όπου απαιτείται του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

- Δημιουργία χώρου κουζίνας σε κάθε κτίριο. Τοποθέτηση πλυντηρίων σε κάθε κτίριο. Για τα κτίρια των Αρρένων και Θηλέων ένα σε κάθε όροφο.

- Αναβάθμιση εξοπλισμού internet ή μετατροπή του σε ενσύρματο ethernet.

- Να δοθούν οι κοινόχρηστοι χώροι στα ισόγεια των κτηρίων ως χώροι συνάντησης και αναφοράς των εστιακών, αλλά και για τη διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Να δοθεί χώρος για τη λειτουργία του Συλλόγου σε ένα από τα οκτώ κτίρια που λειτουργούν οι εστίες.

- Λειτουργία κυλικείου και της βιβλιοθήκης το Σαββατοκύριακο.

- Τα αστικά λεωφορεία να περνούν από τις εστίες μετά τη δύση του ηλίου.

- Να γίνει συντήρηση στο γηπεδάκι και να τοποθετηθεί φωτισμός.

- Να τοποθετηθεί στέγαστρο για τα ποδήλατα των κτιρίων Α' Αρρένων και Α' Θηλέων.

- Να αρθεί η απαγόρευση εισόδου των delivery κατά τις νυχτερινές ώρες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass