ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΩΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗ

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη με το «καλημέρα»

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2016 0:16

 

ΑΘΗΝΑ

Να πλήξει την εικόνα του μεταρρυθμιστή που έχει καλλιεργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε ο πρωθυπουργός, από το βήμα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, όπου ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Δημόσιο. Επικαλούμενος τους χειρισμούς Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ ως τον «πιο πιστό συνεχιστή των χειρότερων παραδόσεων του σκληρού κομματικού κράτους».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως «μέγας εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής», επισήμανε ότι ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί κυβέρνησης Σαμαρά, καρατόμησε το σύνολο των προϊσταμένων δημόσιας διοίκησης για να διορίσει με μη διαφανείς και μη αντικειμενικές διαδικασίες εκείνους που ο ίδιος επέλεξε.

«Καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια του» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «κι εμείς θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, αν θα έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε πέντε πράγματα σε αυτόν τον έρμο τόπο μέσα στην κρίση».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας που «με γραπτά κείμενα [προγραμματική συμφωνία] είχε υιοθετήσει το σύστημα 4-2-1 για τη νομή της εξουσίας και τη λαφυραγώγηση του κράτους».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επαίρεται για τη δουλειά του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ: τα οργανογράμματα των υπουργείων ήταν μια προχειροδουλειά, οι απολύσεις βαφτίστηκαν μεταρρύθμιση, θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική αρνητική βαθμολογία, κατά παράβαση κάθε επιστημονικής έννοιας.

Ειδικά για το τελευταίο, δηλαδή για το ζήτημα της αξιολόγησης, το οποίο είναι κεντρικό και στο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη Δημόσια Διοίκηση, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ακολουθήσει ρουσφετολογική πολιτική: Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορούσε να προσλάβει και άρα το ρουσφέτι προς τους δημοσίους υπαλλήλους ήταν να μην απολυθούν, όπως θα μπορούσε να συμβεί με την αρνητική βαθμολογία που είχε εισάγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ρεβανσιστικό και τιμωρητικό σύστημα».

* Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ εκφράζουν την κοινωνική ευαισθησία στην Κεντροδεξιά και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νεοφιλελεύθερος και εκπροσωπεί στη ΝΔ τις εθνομηδενιστικές απόψεις, καθώς ψήφισε υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass