ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ»

Ανοικτός σε διορθώσεις ο Κατρούγκαλος

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2016 1:05

ΑΘΗΝΑ

Στο ασφαλιστικό «διαχειριζόμαστε την τέλεια καταιγίδα» ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ασφαλιστικό, που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη, υπό τον συντονισμό της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Ο υπ. Εργασίας έκανε λόγο για κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, διάλυσή του από την κρίση και καταλήστευση των αποθεματικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το σχέδιό της η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσουν οι αδύναμοι και τα μεσαία στρώματα, βάσει των αρχών για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία.

Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει διορθώσεις σε θέματα που δημιουργούν μεγάλη πίεση.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν τέθηκε ζήτημα μείωσης των συντάξεων στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς. «Πρέπει να προστατεύσουμε το κλίμα της διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους και δανειστές ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει μέσω προβοκατόρικων διαρροών».

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Αλαζονεία και παραπληροφόρηση καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στους υπουργούς για τη συνέντευξή τους σχετικά με το ασφαλιστικό.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι με περισσή αλαζονεία συνεχίζουν την προσπάθεια παραπληροφόρησης και δεν είπαν τίποτα άξιο λόγου για τους χιλιάδες αγρότες που αγωνιούν στους δρόμους.

«Η ουσία παραμένει αναλλοίωτη, το ασφαλιστικό που προωθείται αποτελεί συμπλήρωμα του φορολογικού που η συνδυασμένη εφαρμογή τους εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα, δημεύοντας ουσιαστικά το εισόδημα του αγρότη» σημειώνεται και επισημαίνεται ότι η κατάργηση του ΟΓΑ, με την κατάσχεση των επιδοτήσεων των αγροτών και μέσα στην κρίση, γίνεται για τη χρηματοδότηση ελλειμμάτων άσχετων με την αγροτική ανάπτυξη».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε αφορολόγητες και ακατάσχετες τις αγροτικές ενισχύσεις, καθώς και τα 20 δισ. ευρώ έτοιμους πόρους της ΚΑΠ που αδυνατεί να αξιοποιήσει.

«Η κυβέρνηση έκλεισε από σήμερα τους δρόμους επικοινωνίας με τους αγρότες. Οι αγρότες, τον δίκαιο αγώνα των οποίων στηρίζουμε ως ΠΑΣΟΚ, πρέπει να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους επικοινωνίας με την κοινωνία, τους άλλους παραγωγικούς φορείς και εργαζόμενους, ώστε μαζί να βρουν λύσεις και να αναδείξουν τα απόσταση ανάμεσα στα εύκολα ψέματα και τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΚΚΕ

«Η σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου του κυβερνητικού 'κουαρτέτου' παραπλάνησης επιβεβαίωσε την επιμονή της συγκυβέρνησης στην υλοποίηση με κάθε μέσο της αντιλαϊκής πολιτικής στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, που επιταχύνει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας, στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την συνέντευξη Τύπου.

ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν οι επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις προκειμένου να συζητήσουν την άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το νέο ασφαλιστικό καθεστώς.

Στην ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων και φορέων, με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διατυπώθηκε το αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο και αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Επίσης, συζητήθηκε ο προγραμματισμό δράσεων δημοσιοποίησης της αντίθεσης τους στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προκηρύξει 24ωρη αποχή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία προς τη Βουλή. Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΙΣΑ κάνει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής και η Ένωση Ιατρών-ΕΟΠΥΥ προς τα μέλη τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass