ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ενημέρωση για τα υδατικά έργα στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 5:46

 

Για τα υδατικά ζητήματα και τα έργα στη Θεσσαλία, ενημερώθηκε χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του κινήματος στην Αθήνα, με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και δήμαρχο Μουζακίου, κ. Γ. Κωτσό, τον δήμαρχο Τρικάλων, κ. Δ. Παπαστεργίου, τον πρώην νομάρχη Καρδίτσας, κ. Β. Αναγνωστόπουλο, τον πρόεδρο της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ), κ. Γ. Καλλέ, το μέλος του ΔΣ της ΕΘΕΜ, κ. Αν. Μπαρμπούτη, και τον βουλευτή Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστα Μπαργιώτα.

Στη συνάντηση έμφαση δόθηκε σε τρία θέματα:

- Στην παραγωγή ενέργειας: Απαντες τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσουν τα κατασκευασμένα υδροηλεκτρικά έργα (Μεσοχώρα), να ολοκληρωθούν τα ημιτελή (Συκιά, Πευκόφυτο) και να προωθηθούν τα υπό μελέτη (Μουζάκι, Μαυρομάτι), καθώς με την ολοκλήρωση και λειτουργία τους η Θεσσαλία αποκτά ενεργειακή «αυτάρκεια» από πηγές αποκλειστικά ανανεώσιμες αφενός και έσοδα μέσω των οποίων θα επέλθει και η απόσβεση των πόρων που έχουν επενδυθεί αφετέρου. –Στα υδατικά έργα της Θεσσαλίας: Πρόκειται για ένα βασικό κορμό διασυνδεδεμένων υδατικών έργων, που πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς τα έργα αυτά αποτελούν μια ενιαία υποδομή ταμίευσης, ρύθμισης και μεταφοράς των νερών από όποια περιοχή αυτά και εάν προέρχονται, σε όποια χρήση και εάν διατεθούν.

-Στα σχέδια διαχείρισης υδάτων: Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι, ενώ τα Σχέδια Διαχείρισης Πηνειού-Αχελώου εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς τον Σεπτέμβριο του 2014, απουσιάζει η εφαρμογή των μέτρων-δράσεων που προβλέπονται και η παρακολούθησή τους. Τέλος, επανέφεραν την πρότασή τους για δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων. Η βασική ιδέα είναι -με τη συμμετοχή του κράτους και των χρηστών- να θεσπιστεί σε κάθε υδατικό διαμέρισμα Συμβούλιο Ενιαίας Διοίκησης και διαχείρισης των υδατικών θεμάτων και των αντίστοιχων βασικών έργων, να ενοποιηθούν οι διάσπαρτες υπηρεσίες και να ανήκει η εκμετάλλευση των υδάτων στα υποκείμενα όργανα (π.χ. η ύδρευση στις ΔΕΥΑ, η άρδευση στους ΟΤΑ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass