ΓΙΑ ΤΟΝ «ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επανεκκίνηση μετ’ εμποδίων

* Το μέλλον της παράταξης συζήτησαν τα μέλη της που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 0:28

Την πραγματοποίηση συνέλευσης των μελών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία», της περιφερειακής παράταξης που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, αποφάσισαν οι υποψήφιοι της παράταξης που παραμένουν στο κόμμα και οι οποίοι συνεδρίασαν την περασμένη Τρίτη.

Στη συνεδρίαση υπήρξε κατάθεση προτάσεων σχετικά με το μέλλον της παράταξης, προβληματισμών για τη μέχρι σήμερα πορεία της και συζήτηση σχετικά με τη στάση που κρατούν απέναντί της, τα μέλη της που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η επικεφαλής της παράταξης, πρώην βουλευτής Λάρισας, Ηρώ Διώτη όσο και ο δεύτερος από τους τρεις εκλεγμένους περιφερειακούς της συμβούλους, Στέλιος Αναστασόπουλος (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας), έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, ενώ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Τάκης Γιαλαμάς, προσχώρησε στη Λαϊκή Ενότητα και ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις εθνικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

Ανάλογη στάση – είτε αποστασιοποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε προσχώρησης στη Λαϊκή Ενότητα – έχουν τηρήσει και ορισμένοι άλλοι υποψήφιοι του «Δρόμου Ανατροπής» και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, αλλά η πλειοψηφία των υποψηφίων παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα έχει αποφασίσει την επανεκκίνηση της περιφερειακής παράταξης, με έμφαση στη συλλογική δράση και τη συνεχή λειτουργία επιτροπών που θα επεξεργάζονται ζητήματα πριν αυτά έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση των υποψηφίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, κοινή ήταν η κριτική ότι το τελευταίο διάστημα ουσιαστικά η παράταξη έχει πέσει σε αδράνεια, ενώ προβληματική υπήρξε εξαρχής η λειτουργία της και σίγουρα νωρίτερα από τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και τη διάσπαση του καλοκαιριού του 2015.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι σε μια συνέλευση μελών του «Δρόμου Ανατροπής», σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, όλα τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τα χαρτιά τους, να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους και να διαφανεί με αυτό τον τρόπο το όποιο μέλλον της παράταξης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρη η απόφαση ενεργοποίησης ενός κομματιού της παράταξης που για διάφορους λόγους έμεινε μέχρι σήμερα στο περιθώριο και υπάρχει η διάθεση να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεργασίας με τα μέλη εκείνα που έχουν αποχωρήσει, με χρονικό ορίζοντα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπεται πλέον ότι θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο.

Μένει τώρα να διευκρινιστεί η στάση όσων είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν αναμένεται να είναι κοινή.

Εξελίξεις επί του θέματος, που απασχολεί σοβαρά το κόμμα, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, αφού ανάλογες ή και πιο πολύπλοκες είναι οι συνθήκες και στις υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις, θα υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass