Βενιζέλος: Συμφωνία με ΝΑΤΟ αλλά όχι με μη κλείσιμο συνόρων

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 0:32

 

ΑΘΗΝΑ
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία για την ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο για το προσφυγικό, δεν διασφαλίζει ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ εξέφρασε, μιλώντας χθες στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι μέσω της συμφωνίας αυτής, επί της ουσίας «εφαρμόζονται κοινές περιπολίες εκ του πλαγίου».
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος το ζήτημα του κλεισίματος ή όχι των συνόρων δεν έχει διασφαλιστεί, καθώς από τη συμφωνία δεν προκύπτει να έχει διασυνδεθεί.
Παράλληλα, σημείωσε ότι με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά, η Τουρκία επιβάλλει τη θεσμική ισοτιμία της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, εφόσον η διαχείριση δεν γίνεται πλέον στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά σε αυτό της ευρωατλαντικής συμμαχίας.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα θετικά της συμφωνίας, αναφέροντας ότι θα σταματήσει η στοχοποίηση της Ελλάδας, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι η φύλαξη θαλασσίων συνόρων δεν έχει καμία σχέση με τη φύλαξη χερσαίων συνόρων.
Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας που επετεύχθη καταδεικνύεται ότι η Τουρκία αποδέχεται την ευθύνη ότι από τα εδάφη της φεύγουν με τη βοήθεια διακινητών μετανάστες ή μη ταυτοποιημένοι πρόσφυγες.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ακόμη, ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ισοδυναμεί με αποδοχή της διεθνούς κοινότητας ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα διεθνές πρόβλημα και όχι ελληνικό, ή ευρωπαϊκό. Εφόσον εμπλέκεται το ΝΑΤΟ, εμπλέκονται οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, σημείωσε.
Τόνισε, επίσης, ότι είναι θετικό πως η ευρωατλαντική συμμαχία πλησιάζει τις τουρκικές ακτές και άρα αρχίζει να συνδέεται με την κρίση στη Συρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass