Ν. ΠΑΠΠΑΣ:ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

ΕΙΤΗΣΕΕ: Τα κανάλια μας δεν χρωστούν ούτε ευρώ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 20:04

ΑΘΗΝΑ

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), τονίζοντας ότι κανένας σταθμός από τα μέλη της δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τις τράπεζες.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, επίσης, σημειώνει ότι δεν υπάρχει ούτε καθυστέρηση σε τυχόν δόσεις, και ότι τα δάνεια που έχουν λάβει τα συγκεκριμένα κανάλια που ανήκουν στην Ένωση (Alpha, Antenna, Mακεδονία, Mega, Skai, Star) έχουν δοθεί με διαφανή και εγγυημένο τρόπο από τις τράπεζες, ενώ όλα εξυπηρετούνται και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των «κόκκινων δανείων».

Τέλος, η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει, ότι όσα λέγονται δια στόματος του Έλληνα πρωθυπουργού περί οφειλών κ.λπ. όσων αφορά τις επιχειρήσεις των έξι παραπάνω τηλεοπτικών σταθμών, αποτελούν συκοφαντία και συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών.

Ο Ν. ΠΑΠΠΑΣ

Εν τω μεταξύ για «αποκατάσταση της ομαλότητας» και «τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφερόμενος στην ψήφιση της τροπολογίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ Παππάς τονίζει ότι «η κυβέρνηση εντός ολίγων ημερών θα δημοσιεύσει την προκήρυξη για τον διαγωνισμό» και ότι «δεν θα αφαιρεθούν άδειες γιατί δεν υπάρχουν άδειες» .

«Ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» εξηγεί. Συμπληρώνει ότι τον διαγωνισμό θα διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αναφερόμενος στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι «ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα». «Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα» λέει χαρακτηριστικά. Για το ενδεχόμενο να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Παππάς παρατηρεί πως «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».

Στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει ονόματα όταν μιλάει για διαπλοκή ο κ. Παππάς λέει μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει νόημα να φεύγει ο ένας καναλάρχης ο οποίος "δεν κατέθετε πόθεν έσχες", και να έρθει ένας άλλος που κάνει το ίδιο (...) Το θέμα είναι να πάψουν τα φαινόμενα». Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ είχαν δεσμευθεί ότι θα έβρισκαν λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ και είχαν αρχίσει να συζητούνται ονόματα, «σήμερα ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass