Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Eδώ και τώρα αλλαγή νοοτροπίας για αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού»

Δημοσίευση: 12 Απρ 2016 16:00

 

Την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Ε.Ε. για μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση σε όλα τα κράτη μέλη, τόνισε για ακόμα μια φορά η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο συζήτησης για την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου και την ανάγκη μιας ολιστικής προσέγγισης της Ε.Ε. όσον αφορά τη μετανάστευση, παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Tο πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού είναι το εξής:

«Είναι πολύ σημαντική η έκθεση που επιμελήθηκαν οι συνάδελφοι κα Metsola και κα Kyenge, μια σωστή, ολιστική και ισορροπημένη προσέγγιση, η οποία δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε επίπεδο προσωρινής διαχείρισης αλλά αντίθετα εισηγείται μια οριστική προοπτική επίλυσης του προβλήματος, που ήρθε να μας αιφνιδιάσει.

Το μεταναστευτικό καλεί την Ε.Ε. να έρθει αντιμέτωπη με τις αρχές και τις αξίες της. Απαιτείται εδώ και τώρα αλλαγή νοοτροπίας, αντίληψης αλλά και αλλαγή προσέγγισης του ζητήματος. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ο θεσμός της μετεγκατάστασης δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν υπάρχουν κράτη μέλη που δε δέχονται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Ε.Ε. και κλείνουν τα σύνορά τους, φαλκιδεύοντας ουσιαστικά το κεκτημένο του χώρου Σένγκεν. Επίσης, η επανεγκατάσταση από τα τρίτα κράτη είναι αδύνατον να λειτουργήσει σε αυτό το πλαίσιο.

Σε αυτήν την προσέγγιση πρέπει να αντιληφθούμε ότι, εάν δεν προωθηθεί μια κοινή μεταναστευτική πολιτική και μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, όπως είπε και ο Επίτροπος μας, δε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στο σύνολό του, τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους και τα ασυνόδευτα παιδιά, τον πιο ευαίσθητο πυρήνα αυτής της υπόθεσης.

Γιατί, όπως σωστά διαλαμβάνει, η έκθεση δεν πρόκειται για απλά στατιστικά μεγέθη και αριθμούς αλλά για ανθρώπινες ζωές, που έφυγαν ως κατατρεγμένοι για να έρθουν να βρουν στην ήπειρό μας μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Στο αντίστοιχο κείμενο της έκθεσης, η Ευρωβουλευτής κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ κατέθεσε σειρά τροπολογιών σχετικά με την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και την άμεση εφαρμογή του θεσμού της μετεγκατάστασης, προκειμένου να υπάρξει ίση κατανομή των βαρών στα κράτη μέλη, εκ των οποίων πολλές υιοθετήθηκαν στο τελικό κείμενο της έκθεσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass