ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣτΕ

Στον «αέρα» η λειτουργία του Mall

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 0:46

 

ΑΘΗΝΑ

Εντολή στις νομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ερευνηθεί ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να συμμορφωθεί η ιδιοκτήτρια εταιρία του εμπορικού κέντρου Mall με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας, έδωσε πριν από λίγες εβδομάδες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Το ανώτατο δικαστήριο, το 2014 έκρινε μη νόμιμη την οικοδομική άδεια του ακινήτου με το αιτιολογικό ότι παραβιάζει διατάξεις του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και άλλες διατάξεις. Ακολούθησε ο νόμος 4178/2013 διατάξεις του οποίου έδιναν την δυνατότητα στην ιδιοκτήτρια εταιρία να νομιμοποιήσει το ακίνητο αρκεί να κατέβαλλε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Η επίμαχη διάταξη θεωρήθηκε φωτογραφική για την Lamda Developements ενώ ακολούθησε μία ακόμη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους κατοίκους του Αμαρουσίου, η οποία έγινε δεκτή και έτσι το Μall δεν μπόρεσε να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του επίμαχου νόμου.

Στη συνέχεια, κρίθηκε ότι το ακίνητο μπορεί να υπαχθεί σε νόμο του 2010 και συγκεκριμένα στις διαδικασίες του στρατηγικού επενδυτή. Μάλιστα με απόφαση της Διυπουργικής επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων εγκρίθηκε η δυνατότητα της εταιρίας να υποβάλλει αίτηση κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά στην εκπόνηση του ειδικού σχεδίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτή έχει διακοπεί, ενώ η εταιρία δεν έχει ακόμη καταθέσει την απαιτούμενη περιβαλλοντική μελέτη.

Όπως λένε κάτοικοι του Αμαρουσίου, εκκρεμές μένει και το θέμα του προστίμου που όφειλε να πληρώσει η εταιρία, με τον Δήμο Αμαρουσίου να μην έχει ακόμη διεκδικήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ τα οποία αφορούν στα πρόστιμα ανέγερσης, αλλά και διατήρησης του ακινήτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass