ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Απαραίτητη για τη χώρα η κεντροαριστερά…

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2016 0:45

Το προσχέδιο θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον δρόμο προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του χώρου που είναι προγραμματισμένη να γίνει το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συζητήθηκε χθες στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» της Λάρισας.

Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωποι των κομμάτων και των φορέων που μετέχουν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Γεωργίας Βαγγέλης Αργύρης από το ΠΑΣΟΚ, ο Φώτης Λαμπρινίδης από τη ΔΗΜΑΡ και ο Λεωνίδας Αλατάς από τις Κινήσεις Πολιτών.

Μιλώντας στην «Ε», ο κ. Αργύρης ανέφερε ότι «στην επικείμενη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα διαμορφωθεί το στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αμέσως μετά, οι ομάδες εργασίας που θα συσταθούν θα δώσουν την τελική μορφή στα προγραμματικά κείμενα, μέσα από τα οποία θα καθορίζεται η πορεία του εγχειρήματος αλλά και η πρόταση για τη χώρα και την ανάπτυξή της».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, θα προκύψει με αυτό τον τρόπο ο ενιαίος λόγος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διατηρώντας κάθε κόμμα την αυτονομία του, σε έναν φορέα της κεντροαριστεράς που θα είναι ανοιχτός και σε νέες συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε και στην κοινή επιτροπή θέσεων που έχει συσταθεί μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.

«Πρέπει να αναδείξουμε την αναγκαιότητα να καλύψει η κεντροαριστερά το κενό που υπάρχει σήμερα στο πολιτικό σύστημα, καθώς όποτε έλλειψε από τη χώρα προκλήθηκαν πολλά δεινά σε αυτή», τόνισε ο κ. Αργύρης.

Μιλώντας ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι βασικός πυλώνας της κεντροαριστεράς, που πλήρωσε πολύ βαρύτερο τίμημα από αυτό που άξιζε να πληρώσει, γιατί επέλεξε να λέει την αλήθεια και τίποτα άλλο στους πολίτες, σε μια εποχή που η αλήθεια είναι πολύ δύσκολο να ακουστεί».

«Στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να συμμετάσχει στη διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς να είναι όμως ούτε ουραγός, ούτε συμπλήρωμα» επεσήμανε ο Βαγγέλης Αργύρης, «καθώς πρεσβεύουμε απόψεις που η Ευρώπη έχει ανάγκη προκειμένου να στραφεί σε προοδευτική κατεύθυνση. Απόψεις που αφορούν σε ένα κράτος δικαίου, ισονομίας, ευκαιριών, πάντα εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass