ΒΟΛΕΣ ΔΑΚΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΚ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

«Πρόταση ομαδοποίησης σχολείων: Ο ορισμός της δημοκρατίας»

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2016 7:36

 

Σε επιστολή της η ΔΑΚΕ καθηγητών Λάρισας, καταθέτει την άποψή της, σχετικά με το θέμα της πρότασης που έκανε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στην ΕΛΜΕ, να καταθέσει πρόταση για ομαδοποίηση σχολείων του νομού Λάρισας και αναφέρει: «Με αφορμή το αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κατατεθεί πρόταση, από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, όσον αφορά στη νέα ομαδοποίηση των σχολείων του νομού μας, η ΔΑΚΕ κατέθεσε πρόταση με γνώμονα όπως πάντα τα συμφέροντα του κλάδου (απόσταση σχολείων, διαφύλαξη υπεραριθμιών).

Δεσμευόμαστε πως μετά την καταγραφή της βούλησης των Συλλόγων των σχολείων, η ΔΑΚΕ θα επανέλθει και θα επικαιροποιήσει την πρότασή της στηριζόμενη στην άποψη και μόνο των συναδέλφων. Οποιεσδήποτε τυχόν παραλείψεις ή αστοχίες θα διορθωθούν.

Ο συνάδελφος είναι πάνω από όλους και όχι οι παρατάξεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Θεωρούμε όμως πως προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι χειρισμοί και οι τοποθετήσεις τόσο των κυβερνητικών νεοεθνοσωτήρων (ΣΥΝΕΚ) ,όσο και των πρεσβευτών του χάους και του μηδενισμού (Παρεμβάσεις).

Οι μεν με την τακτική του ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα (τακτική ΣΥΡΙΖΑ) ωραιοποιούν σχεδόν τα πάντα(η καλή Διοίκηση), οι δε Παρεμβάσεις εργάζονται σκληρά και με πίστη για την εκπλήρωση των σκοτεινών σκοπών τους εις βάρος της Ελληνικής Παιδείας και της ελληνικής κοινωνίας, συνεπικουρούμενοι από προσωρινούς νατουραλιζοσυνεργαζόμενους οι οποίοι προέρχονται από πρώην λυκοσυμμαχίες .

Η φλύαρη παράταξη των ΣΥΝΕΚ αγκομαχά να κρατηθεί ζωντανή και στην επικαιρότητα, ώστε να μην έχει την τύχη άλλων παρόμοιων κεντροαριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων του πρόσφατου παρελθόντος.

 Η ΔΑΚΕ ήταν η πρώτη και η μόνη παράταξη που κατέθεσε πρόταση ομαδοποίησης στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας τον Μάρτιο του 2014 μετά από αίτημα του τότε ΔΔΕ, όταν η παράταξη των ΣΥΝΕΚ με τους τότε συντρόφους τους, των Παρεμβάσεων, το μόνο που τους ενδιέφερε εκείνη την περίοδο, ήταν να ρίξουν την τότε κυβέρνηση, για να έρθει η νυν και να σώσει τη χώρα!

Τέτοιου είδους προτάσεις για μας δεν είναι «διαδικαστικό ζήτημα» όπως επισημαίνουν, αλλά υπηρεσιακό ζήτημα ουσίας.

Το φιλικό και γι’ αυτούς οικείο χτύπημα στην πλάτη, της νυν δικής τους Διοίκησης καλά θα κάνουν να το σκεφτούν. Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά και τέτοιου είδους δημόσιοι εναγκαλισμοί με τους συνεκφραστές της συνεχιζόμενης μνημονιακής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, μόνο προβληματισμό δημιουργεί στους συναδέλφους.

Που βλέπουν «αποκόμιση μικροπαραταξιακού κέρδους», όταν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, η ΔΑΚΕ πρότεινε να αποσταλούν στα σχολεία οι προτάσεις αριθμητικά και όχι ανά παράταξη, ούτως ώστε στην απόφασή τους οι συνάδελφοι να μην επηρεαστούν θετικά ή αρνητικά; Γιατί πριν ακόμη πάει η πρόταση στης ΕΛΜΕ στα σχολεία, βιαστήκαν με ανακοίνωσή τους να εξηγήσουν στους συναδέλφους το σκεπτικό τους και παράλληλα να καταγγείλουν κάτι που και αυτοί συμφώνησαν και ψήφισαν!

Οι Παρεμβάσεις από την άλλη ξεχνάνε πως έβαλαν πολλή πλάτη και έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα για να έρθει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ξεχνάνε τα μέτωπα ανατροπής με τις ΣΥΝΕΚ σε ΠΥΣΔΕ αλλά και τα αριστερά προεδρεία σε ΕΛΜΕ.

Ξεχνάνε τις επιτροπές, τις παραεπιτροπές, τα συντονιστικά, τα παρασυντονιστικά…

 Ξεχνάνε πως ο «συνεργαζόμενός» τους έχυσε άφθονο ιδρώτα για τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να υπομένει τόσα δεινά. Ποια είναι λοιπόν τα νεομνημονιακά τσιράκια;

 Με αφορμή τη μη προώθηση στα σχολεία της πρότασής τους για τις ομαδοποιήσεις των σχολείων μιλάνε για «αντιδημοκρατική κίνηση και κατήφορο της ΕΛΜΕ». Τους επισημαίνουμε λοιπόν πως η ΔΑΚΕ και ειδικότερα τα 3 της μέλη στο Δ.Σ. (πρόεδρος-ταμίας και μέλος) σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ποτέ μεθόδους Αριστερού Προεδρείου 2014 (Παρεμβάσεων-ΣΥΝΕΚ-Εν.Πρωτ.), τότε που οι υπόλοιπες παρατάξεις ενημερώνονταν για ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ από τον Τύπο. Για αυτό τον λόγο υπήρξε άμεση ανακοινοποίηση του εγγράφου.

Οι Παρεμβάσεις για τις ομαδοποιήσεις προτείνουν Γενική Συνέλευση και λήψη απόφασης από αυτήν. Εδώ κουμπώνει το στρίβειν διά του αρραβώνος και το ουφ ξεμπερδέψαμε!

Οι Παρεμβάσεις ήθελαν σε πρόσφατη γενική συνέλευση του κλάδου και με την ψήφο των μισών παρευρισκόμενων συναδέλφων (δεκαεπτά επί συνόλου τριάντα τεσσάρων, σε ΕΛΜΕ των 2.100 περίπου καθηγητών) να περάσουν πρόταση για απεργία στην περίοδο των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων! Τους ενδιαφέρει λένε, πού θα χρησιμοποιηθεί η απόφαση για την ομαδοποίηση των σχολείων. Συμφωνούμε. Τους υπενθυμίζουμε όμως πως υπάρχουν νόμοι και Π.Δ. για όλα αυτά και την τήρηση τους πρέπει να διασφαλίσουμε.

Όλα τα άλλα είναι κορώνες εντυπωσιασμού που πηγάζουν ή από απειρία ή από υπερβάλλοντα ζήλο ή από τη μηδενιστική καθοδήγηση του ενός.

Τέλος σε ΣΥΝΕΚ και Παρεμβάσεις διαφεύγει το γεγονός πως πρώτη φορά προτάσεις για την ομαδοποίηση των σχολείων πηγαίνει από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ στα σχολεία, ασχέτως πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της κάθε πρότασης. Η οποιαδήποτε απόφαση γίνεται πλέον θέμα των συναδέλφων και σεβαστή από όλους. Ο ορισμός της δημοκρατίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass