Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Τέχνασμα - έκτρωμα ο εκλογικός νόμος

* «Δημιουργία χάρτας αλληλεγγύης για όλες τις κοινωνικές δομές της χώρας» * Επίσκεψη στο Κρίκκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2016 10:35

Του Σωτ. Κέλλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δράση της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο» που έχει ως στόχο την ανάδειξη του έργου των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών και συνεργασίας για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει συγκροτηθεί, υπό την αιγίδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης ήρθε στη Λάρισα με επικεφαλής τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη(συνοδευόμενος από τους βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα, Χρήστο Μπουκώρο, Βασίλειο Γιόγιακας, Γεώργιος Γεωργαντά) και επισκέφθηκε το Κρίκκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λάρισας, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και στη συνέχεια έγινε ποδοσφαιρικός αγώνας με την ομάδα του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών νομού Λάρισας. Τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν στο εν λόγω Ίδρυμα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στην «Ε» αρχικά για τη συγκεκριμένη δράση και στη συνέχεια για την πρόταση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει τον αγώνα που κάνουν οι κοινωνικές δομές για τη στήριξη της κοινωνίας που μαστίζεται από ανεργία και φτωχοποίηση. Το πρόγραμμα αυτό που εκπονήθηκε από τον επικεφαλής του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με πολλές κοινωνικές δομές σε όλη την Ελλάδα ώστε μόλις γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία να κάνουμε τη Χάρτα Αλληλεγγύης που θα παρουσιάσουμε στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα ώστε να ενισχύσουμε αυτές τις κοινωνικές δομές που κρατούν την κοινωνία μας ακόμα δυνατή. Πρόκειται για μια δράση που θέλει να αναδείξει τις κοινωνικές αυτές δομές που στηρίζουν στην πράξη την αλληλεγγύη».

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Είναι ένα τέχνασμα έκτρωμα που γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους. Ο συγκεκριμένος νόμος δεν πρόκειται να κάνει κάτι να λειτουργήσουν κανονικά οι τράπεζες, να σταματήσει το καθημερινό κλείσιμο των επιχειρήσεων, να μειωθεί η ανεργία και η χώρα να βρει τον δρόμο της. Κυριολεκτικά γίνεται προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος. Ο κ. Τσίπρας με τον νυν εκλογικό νόμο κέρδισε δύο φορές εκλογές και θα ηττηθεί την τρίτη.

Δεν πρόκειται να βρούνε τους διακόσιους βουλευτές που χρειάζεται ενώ η χώρα έχει μια λύση να πάει γρήγορα σε εκλογές αφού είναι ο μοναδικός και καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούν οι πολίτες από τα ψέματα αυτής της κυβέρνησης. Το μόνο που θέλουν είναι με κάθε μέσο να κρατηθούν στην εξουσία. Όμως, πολύ σύντομα θα αναγκαστούν υπό το βάρος της ωμής διακυβέρνησης και της κοινωνικής κατακραυγής να την εγκαταλείψουν. Σύντομα θα ενεργοποιήσει ο ελληνικός λαός τον «κόφτη» για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass