ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

Παίρνει την 4η άδεια ο Σαββίδης και καλεί σε συνεργασία Alpha ή Star

Σκληρές ανακοινώσεις κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2016 7:53

ΑΘΗΝΑ

«Είμαι ο πρώτος επιλαχών και εντός των επόμενων ημερών είμαι έτοιμος να καταθέσω τη πρώτη δόση» δήλωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Γ.Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

«Εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτηση της άδειας, τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2-3 ημέρες να πληρώσουμε τη δόση» ανέφερε ο κ. Σαββίδης, ενώ πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες για συνεργασία με τον Alpha ή το Star.

Σε περίπτωση, είπε, που οι κ.κ. Κοντομηνάς και Βαρδινογιάννης αρνηθούν, τότε αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας».

Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία, θα λυθεί το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια.

Σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε, είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

Σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά τον απαιτούμενο έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Ιβάν Σαββίδη, ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος, εντός των επόμενων ημερών, να καταβάλει το τίμημα της πρώτης δόσης που του αναλογεί.

Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο επιχειρηματίας είχε υποβάλει αίτημα στην γγ Ενημέρωσης να τού δοθεί 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα ο κ. Καλογρίτσας να αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Καλογρίτσα έχει ως εξής:

«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

» Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια, αλλά και τη χώρα.

» Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

» Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα -έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια- όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

» Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι' αυτό τα θέλουν.

» Αν και γι' αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

» Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρ' ότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

» Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Οχι μόνο επιμένει η κυβέρνηση να υπερασπίζεται τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες παρά το «φιάσκο» με την απόσυρση Καλογρίτσα, αλλά χρησιμοποιεί θριαμβευτικούς τόνους λέγοντας ότι αυξάνεται το τίμημα.

Σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου, εγκαλεί την Νέα Δημοκρατία ότι «δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 (από τα συνολικά 61,5ευρώ) με την καταβολή του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκ. ευρώ.

«Η αγωνία τους ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» λένε οι κυβερνητικοί κύκλοι και αναφέρουν τα ποσά.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

14,5 εκ ευρώ στον κ. Αλαφούζο.

24,6 εκ ευρώ στον κ. Μαρινάκη

25,3 εκ ευρώ στον κ. Κυριακού

3 εκ (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

Οι ίδιοι κύκλοι επιτίθενται κατά του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, τον οποίο εγκαλούν ότι «στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο, για ευνομούμενη χώρα, τρόπο, την Επιτροπή του διαγωνισμού» και σημειώνουν: «Η λέξη «εξευτελισμός» είναι λίγη!».

Τέλος, το Μαξίμου καλεί τον κ. Κουμουτσάκο να ενημερώσει«αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκ ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

ΝΔ:ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΕΛΟΣ

«Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα «πόθεν έσχες» και έχει βαρύτατες ευθύνες γι' αυτό.

«Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας. Για τη ΝΔ είναι αδιανόητο η επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δύο εικονικές συμμετοχές; Όλοι αναρωτιούνται. Τον νέο έλεγχο 'πόθεν έσχες' του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν; Εδώ που φτάσαμε, η κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση».

ΚΚΕ:ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

«Τελικά, άνθρακες ο θησαυρός της κυβέρνησης, που παραμύθιαζε τον λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ «για τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Η ανακοίνωση προσθέτει, ότι «αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο καβγάς ανάμεσα σε παλιούς και σε νέους καναλάρχες και τους πολιτικούς τους φίλους σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπά κόμματα, γίνεται μόνο για την αναδιανομή της αγοράς στα ΜΜΕ, για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερο απ' το νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που τ' αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΠΑΣΟΚ:ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

«Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του εισαγγελέα» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της, με αφορμή την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι, επίσης, ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση επιτροπή για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

ΠΟΤΑΜΙ:ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

«Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τα βάψουν μαύρα στο Μαξίμου. Ίσως μάλιστα να είναι η ευκαιρία για την έφοδο στον ουρανό» σχολιάζει το Ποτάμι μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Όπως απέδειξε η πρόβα με τον κ. Καλογρίτσα, βοσκοτόπια υπάρχουν, εγγυητικές επιστολές υπογράφονται, δάνεια δίνονται, εργολαβίες εξασφαλίζονται. Αυτό που είναι σπάνιο και αυτό χρειάζεται τούτη την ώρα είναι ένα πρόσωπο με στόφα καναλάρχη. Και ουδείς καταλληλότερος από τον κ.Παππά. Να βγει λοιπόν μπροστά ο ίδιος. Να μην χάνουμε χρόνο και σπαταλάμε δυνάμεις. Θέλουν και οι ξένοι να μας πάρουν το νερό...

» Ας το σκεφθεί ο κ.Τσίπρας. Κι αν τελικά ο κ.Παππάς προτιμά το παρασκήνιο, υπάρχει η λύση του κ.Λεβέντη. Έχει αδιαμφισβήτητη πείρα στις καταλήψεις συχνοτήτων και στις πωλήσεις καναλιών, εκεί έχει φάει όλα τα ωραία χρόνια του» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέροντας: «Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται. Οι υπουργοί του κ. Τσίπρα και οι κομματικοί δημοσιογράφοι του, αναζητούν επειγόντως τον νέο Καλογρίτσα».

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΚΟΛΛΗΤΟΙ»

Δικαιωμένος φαίνεται να αισθάνεται ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ύστερα από την εξέλιξη της υπόθεσης Καλογρίτσα και την αποχώρησή του από την διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.

Ο ίδιος αμέσως μετά την είδηση της αποχώρησης Καλογρίτσα έκανε το παρακάτω tweet: «Η κυβέρνηση απέδειξε ότι η μεταπολίτευση τελείωσε, οι δήθεν "κολλητοί" κόβονται και οι μη "κολλητοί" με το σπαθί τους περνάν 255 εκ. ταμείο».

Ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει εξαρχής την αντίθεσή του με την πρόθεση του επιχειρηματία να λάβει τηλεοπτική άδεια και είχε πει χαρακτηριστικά: «Είναι κουμπάρος μου, αλλά είναι και εργολάβος οπότε οι κατασκευαστές δεν πρέπει να παίρνουν άδεια».

Ο κυβερνητικός εταίρος υποστήριζε την ίδια άποψη εδώ και μήνες σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε η κυβέρνηση, ενώ είχε δηλώσει: «Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι».

Μάλιστα, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας τα περί βοσκοτοπιών που είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του υιού Καλογρίτσα είχε κάνει το παρακάτω tweet: «Gida resort by Karabatsos holdings €€€€€$$$$$».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass