Στο μάτι του χιονιά η Εύβοια-Ήλιος με δόντια στη Φθιώτιδα

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2017 19:22

Πάνω από την Κεντρική και Νότια Εύβοια έχει «εγκατασταθεί» κυριολεκτικά ο χιονιάς τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Και παρά το γεγονός ότι σε ολόκληρη την υπόλοιπη περιφέρεια παρατηρείται μία ύφεση των καιρικών φαινομένων, αντίθετα από τα ξημερώματα εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Εύβοιας.

Η περιοχή της Καρύστου αλλά και η περιοχή της Κύμης δοκιμάζονται ιδιαίτερα το τελευταίο 24ωρο, καθώς άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, οι συγκοινωνίες απουσιάζουν και η πρόσβαση είναι σχεδόν εφιαλτική. Αρκετοί οικισμοί παραμένουν ακόμη χωρίς ρεύμα παρά τις προσπάθειες που συνεχίζει να κάνει από τα ξημερώματα η ΔΕΗ προκειμένου να αποκαταστήσει τις βλάβες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να απομακρύνουν εγκλωβισμένους ανθρώπους.Σε ό,τι αφορά το κεντρικό οδικό δίκτυο δόθηκε μια μάχη και οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί ενώ αντίθετα στο επαρχιακό δίκτυο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι πολικές θερμοκρασίες είναι χαρακτηριστικό των ημερών σε ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα, ενώ σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Εύβοιας ουσιαστικά βγήκε ήλιος αλλά με δόντια.

Φθιώτιδα: πολικές θερμοκρασίες, κλειστά τα σχολεία

Ακόμη και - 13 βαθμούς Κελσίου κατέγραψε το θερμόμετρο σε ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας από χθες το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα.

Όλη την προηγούμενη νύχτα εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνοντας αλάτι προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων. Από το πρωί η συγκοινωνία διεξάγεται ομαλά ενώ σε διάφορα κρίσιμα σημεία στο εθνικό δίκτυο τα εκχιονιστικά μηχανήματα συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι για να μην εντοπίσουν προβλήματα οι οδηγοί κατά τη διέλευση τους. Στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο τμήμα που διέρχεται μέσα από το νομό Φθιώτιδας δεν υπήρξαν προβλήματα παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρισκόταν σε ?κόκκινο συναγερμό?.

Στη Φωκίδα οι πολικές θερμοκρασίες έχουν περιορίσει ασφυκτικά τις μετακινήσεις των πολιτών ενώ προβλήματα λόγω παγετού αντιμετωπίζουν κυρίως οι ορεινές περιοχές. Παρόμοιες είναι οι συνθήκες και στο Καρπενήσι. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος, κατόπιν εισηγήσεων των υπηρεσιακών παραγόντων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass