Δ. Βίτσας: Στην Τουρκία η "μπάλα" της επίλυσης του Κυπριακού

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2017 19:36

«Η μπάλα της οριστικής επίλυσης του Κυπριακού έχει περάσει στην πλευρά της Τουρκίας. Αλλά δεν βλέπω τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή γιατί η Τουρκία πιέζεται από πολλές πλευρές και ίσως χρησιμοποιεί τη διαπραγμάτευση της Κύπρου σαν ένα κρυφό χαρτί», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ.

«Εμείς και η κυβέρνηση της Κύπρου έχουμε κάνει οτιδήποτε περισσότερο μπορεί να γίνει και περιμένουμε και αναμένουμε την κίνηση και από την άλλη πλευρά», επανέλαβε.

Παράλληλα επέμεινε στην ανάγκη οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και μετά τις συνομιλίες της Γενεύης. «Ελπίζουμε αυτή η διαπραγμάτευση που γίνεται στη Γενεύη να καταλήξει κάπου θετικά. Για το αν είμαι αισιόδοξος, με την έννοια ότι ένα ζήτημα το οποίο είναι ανοιχτό πάνω από 40 χρόνια θα λυθεί, θα σας έλεγα πως είμαι λίγο σκεπτικός», σχολίασε περαιτέρω καλώντας εκ νέου την Τουρκία να απομακρύνει τα κατοχικά στρατεύματα και να συμφωνήσει ότι δεν χρειάζονται επιπλέον εγγυήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass