ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΥ «ΒΛΕΠΕΙ» ΧΤΥΠΗΜΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΡΟΥΠΑ

Στο μικροσκόπιο κάλυκες και κάμερες των γραφείων ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2017 8:30

ΑΘΗΝΑ

«Φως» στις συνθήκες εκδήλωσης της τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ, στις 06.18 της Τρίτης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη 50, επιχειρεί να ρίξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την υπόθεση.

Ήδη έχουν περισυλεγεί από τον τόπο της επίθεσης τρεις κάλυκες από πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συγκέντρωσαν και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των γύρω καταστημάτων, ώστε να ερευνηθεί κατά πόσο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, με καλάσνικοφ.

Στο στόχαστρό του μπήκε το λεωφορείο των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία.

Ο τρομοκράτης, που δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν έδρασε μόνος ή είχε και συνεργούς για κάλυψη, πιθανότατα βγήκε από την οδό Αραχώβης και, αφού πυροβόλησε, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο, είδαν λάμψεις από τους πυροβολισμούς από την πλευρά της συγκεκριμένης οδού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΟΥΠΑ

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του οχήματος, και μάλιστα στο ύψος των αστυνομικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ένοπλος ήθελε θύματα. Άλλη μία κατέληξε σε τοίχο του κτιρίου των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης. Από την Αντιτρομοκρατική, πάντως, θεωρείται πιθανό η επίθεση να αποτελεί «απάντηση» στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου. Εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από οργάνωση που έχει και στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέσει παρόμοιες επιθέσεις και αναμένεται προκήρυξη που θα ξεκαθαρίσει την ταυτότητά της.

Στο μεταξύ, τον 33χρονο τραυματία ειδικό φρουρό, πατέρα τριών παιδιών, επισκέφθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάστασή του και να του ευχηθούν καλή ανάρρωση.

Όπως έγινε γνωστό, φέρει επιφανειακό τραύμα στον μηρό από βολίδα, καθώς και τραύμα στα πλευρά από θραύσματα. Η κατάστασή του, πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία.

Υπό τον κ. Τόσκα, οργανώθηκε νωρίς το μεσημέρι σύσκεψη στο υπουργείο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass