Συνάντηση Κουρουμπλή με φορείς του ανατ. Αιγαίου

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2017 11:20

Το θέμα του προσφυγικού, η αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τα λιμάνια και τα λιμενικά ταμεία, αλλά και αυτό της αυξημένης τιμής στη βενζίνη στα νησιά, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Κω, κατά την επίσκεψή του σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης είπε ότι ενώ υπάρχουν τα χρήματα για λιμενικά έργα, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι συναρμοδιότητες πολλών υπουργείων καθυστερούν την υλοποίησή τους. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει καθυστέρηση στον χαρακτηρισμό των λιμανιών και των λιμενικών ζωνών και ότι η Κως έχει ήδη τρία λιμάνια που δεν είναι χαρακτηρισμένα. Γι' αυτό το θέμα ο δήμαρχος πρότεινε ότι θα μπορούσε να κινηθεί μια διαδικασία όπως στο νόμο περί αυθαιρέτων. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για το θέμα εκποίησης και καταστροφής των πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και έχουν συγκεντρωθεί πολλά από αυτά στο εξωτερικό χώρο του λιμανιού.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε την ελπίδα το υπουργείο Ναυτιλίας να παίξει το κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της νησιωτικότητας, ενώ τόνισε ότι για τα νησιά θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των κονδυλίων και ισομερισμός με έργα που υλοποιούνται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αναφερόμενος στην αύξηση στην τιμή της βενζίνης, είπε ότι σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα οι τιμές σε πολλά νησιά αγγίζουν το 1,78 ευρώ το λίτρο και το 1,85, ενώ ανέφερε ότι τον πήραν τηλέφωνο από την Αμοργό και του ανέφεραν ότι η τιμή άγγιξε το 1,92.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass