Δεν αποκλείει ο Αλ.Φλαμπουράρης το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2017 19:42

Την πεποίθησή του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει «πολύ σύντομα» εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, προειδοποιώντας ωστόσο ότι εάν οι δανειστές προκαλέσουν το απόλυτο αδιέξοδο -γεγονός το οποίο ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα γίνει- η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να υπογράψει παραλογισμούς» και μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων.

Σε συνέντευξή του στην Real News, ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει ότι «η Ευρώπη δοκιμάζεται με τις εμμονές του κ. Σόιμπλε» και ερωτηθείς σχετικά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας πως «στις ημέρες που ζούμε, γενικώς δεν αποκλείω τίποτα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και «λύση με ESM και νέο μνημόνιο, κατά δήλωση του Β.Σόιμπλε», ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει ότι «νέα μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων, δεν ψηφίζει η ελληνική κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «ο κ. Σόιμπλε δεν είναι επιτρεπτό -και ακόμη περισσότερο- ηθικό να επιδιώκει νέο μνημόνιο» και σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη δοκιμάζεται με αυτές τις εμμονές».

Σε ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις θα πρότεινε συμμετοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απάντησε θέτοντας το ερώτημα: «Το θέμα είναι να μπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην κυβέρνηση ή η Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταλάβει ότι έχει εκτραπεί από την ιστορική της παράδοση και συμμαχεί απροκάλυπτα με τον νεοφιλελευθερισμό;»

«Αν το αντιληφθεί, βλέπουμε» προσέθεσε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι το μέλλον της Ελλάδας προϋποθέτει ανατροπή της υφεσιακής και άδικης πολιτικής της λιτότητας, υπέρ της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρμαχος των συνεργασιών με πλαίσιο αξιών και κατεύθυνσης.

Κληθείς να σχολιάσει την επιθετική, έναντι της κυβέρνησης, στρατηγική του Β.Λεβέντη, κάλεσε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «να προστατευθεί από τις μικροπολιτικές συνήθειες των παραδοσιακών κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Ο υπουργός Επικρατείας, σε ό,τι αφορά «το αξιόλογο άνοιγμα που δεν κατόρθωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό του», είπε ότι δεν ανησυχεί, καθώς «θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όταν συνειδητοποιηθεί ότι μπορεί να μην γίνονται αυτά που θελήσαμε, αλλά είναι εξίσου σπουδαίο να αποκρούεις σκοταδιστικά σχέδια σε βάρος του λαού σου».

«Εγώ είμαι περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι» κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass