ΡΟΥΠΑ, ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ:

«Ο πόλεμος με το κράτος δεν τελειώνει…»

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 8:16 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιαν 2017 14:16

«Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει... Εγώ, γι' αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω, δεν θα τα παρατήσουμε για κανένα λόγο, αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή. Γνωρίζουν ότι μπορώ να πάω μέχρι τον θάνατο».

Είναι φράσεις της Πόλας Ρούπα, στο πλευρό του Νίκου Μαζιώτη, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθήνας, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για αδικήματα που συνδέονται με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, για τα οποία πρωτόδικα τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 50 ετών.

Πρόκειται για τη δίκη, στη διάρκεια της οποίας αποφυλακίστηκαν λόγω παρέλευσης του 18μηνου και στη συνέχεια φυγοδίκησαν παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους.

Απνευστί και εκτός κειμένου η Πόλα Ρούπα, αφού είπε στο δικαστήριο ότι παρίσταται στη δίκη όχι για το αποτέλεσμα αλλά «γιατί ποτέ δεν θα άφηνα διαδικασία που αφορά στη δράση του Επαναστατικού Αγώνα», συνέχισε με ένα σκληρό πολιτικό μανιφέστο.

Ο Νικ. Μαζιώτης, δήλωσε: «Ο πόλεμός μας με το κράτος δεν πρόκειται να τελειώσει, οι συλλήψεις δεν σημαίνουν τίποτε, θα συνεχίσουμε με άλλο τρόπο και κάποια στιγμή θα βγούμε, ο καθένας σε αυτό τον πόλεμο δείχνει τις αξίες του... Όταν κλείστηκε στο ψυχιατρείο ο γιος μου, μίλησα για τα παιδιά των ανταρτών του Εμφυλίου... Ό, τι γινόταν τότε έγινε και τώρα, το καθεστώς σας είναι απόγονος αυτών των τακτικών να αρπάζουν τα παιδιά των αντιπάλων... ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να πεθάνουμε βιολογικά, πολιτικά δεν είμαστε ηττημένοι. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass