Το κύκλωμα της πατάτας…

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2017 8:17

Οργανωμένο κύκλωμα, που εξαπατούσε τους Έλληνες καταναλωτές, προωθώντας στην αγορά μεγάλες ποσότητες πατάτας από τη Γαλλία ως ελληνική, με εικονικά τιμολόγια, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση, αποκαλύφθηκε και περίπτωση διαφθοράς υπαλλήλου της ΓΓ Εμπορίου, ο οποίος δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη απάτη, αλλά, όπως διαπιστώθηκε, ειδοποιούσε εμπόρους στις λαϊκές αγορές και αλλού για ελέγχους που επρόκειτο να γίνουν από τα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου, ενώ παράλληλα έσβηνε πρόστιμα σε κάποιους, στους οποίους βεβαιώνονταν παραβάσεις.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, για την απάτη με την «ελληνοποίηση» της πατάτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατ' εξακολούθηση, της διακεκριμένης έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass