Παπαδημούλης: Εθνικό μέτωπο απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2017 18:15

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στη δεύτερη αξιολόγηση, τονίζοντας ότι θα πρέπει να «να ορθωθεί ένα εθνικό μέτωπο, που να λέει όχι στην προκαταβολική νομοθέτηση», για μετά το 2018.

«Αυτό που λέει η Σύνοδος του Νότου, ο Πιτέλα, οι Πράσινοι, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, να το πει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με την κ. Μέρκελ, τον κ. Σόιμπλε και τους άλλους ομοϊδεάτες του, που βρίσκονται σε σημαντικές κυβερνήσεις και να στηρίξει τη χώρα, όχι την κυβέρνηση, τη χώρα», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «αντί για αυτό, κορυφαία του στελέχη λένε «βοηθήστε μας να ρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα εδώ και τώρα, για να κάνουμε εμείς ό,τι ζητάτε»».

Στο «στόχαστρό» του, μπαίνουν και οι ηγέτες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού: «Τις θετικές δηλώσεις που άκουσα από τον Πιτέλα για την Ελλάδα, με τις οποίες ζήτησε από τους δανειστές να μην προβάλλουν παράλογες απαιτήσεις για τη νομοθέτηση από τώρα, για την πενταετία 2019-2023, δεν τις έχω ακούσει ούτε από τη Φώφη Γεννηματά, ούτε από τον Σ. Θεοδωράκη, που τα κόμματά τους ανήκουν στην ευρωομάδα που προεδρεύει ο Τ. Πιτέλα, ούτε φυσικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ΕΚ, μιλά για την «ευθύνη» που του προσδίδει η εκλογή του για τα επόμενα δυόμισι χρόνια, ως Αντιπροέδρου του ΕΚ με πλειοψηφία πάνω από 70%, και πιστεύει ότι «η συνεργασία και ο συντονισμός» που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών, «ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών διαφορών, πρέπει να καλλιεργηθεί και στην Ελλάδα για το καλό της πατρίδας» και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ΔΟΛ, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να ανεχθώ το μικροπολιτικό παιγνίδι, «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει τον ΔΟΛ»», πετώντας… το μπαλάκι στη ΝΔ, από την οποία λέει ότι δεν βλέπει «καμιά καλύτερη ιδέα», παρότι οι εφημερίδες του ΔΟΛ τη στήριξαν έντονα, χάνοντας μάλιστα «τους μισούς αναγνώστες τους».

Επίσης, σημειώνει ότι «οι εκλογές θα ήταν η χειρότερη λύση για τη χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass