ΡΗΓΑΣ: Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

Να μην πέσει το αφορολόγητο, αλλά δεν είναι φετίχ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2017 7:50

ΑΘΗΝΑ

Υπέρ μιας συνολικής συμφωνίας που θα συμπεριλαμβάνει την ποσοτική χαλάρωση και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τάχθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

«Η κυβέρνηση κατάφερε να υλοποιήσει μια πολύ δύσκολη συμφωνία, κάνοντας παράλληλα πολλά πράγματα για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος εξαθλίωσης των κατώτερων κοινωνικών τάξεων», τόνισε.

Επικαλούμενος τα θετικά αποτελέσματα της Eurostat και της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να καθιστά εύλογες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για προνομοθέτηση μέτρων. «Η πίεση που ασκείται λοιπόν είναι αμιγώς πολιτική» συμπέρανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι της Ευρώπης είναι εκείνοι που ενοχλούνται από το διαφορετικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη. «Δεν έχει λογική να συζητάμε θεωρητικά για το αν θα πέσει το αφορολόγητο, χωρίς να γνωρίζουμε το αντιστάθμισμα για τους πολίτες και την οικονομία» είπε ακόμη, συμπληρώνοντας πως όλες οι ενέργειες που γίνονται έχουν ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Το αφορολόγητο δεν πρέπει να πέσει, αλλά δεν είναι φετίχ εφόσον θα συνοδεύεται από αντισταθμιστικά μέτρα που θα ανακουφίζουν τους πολίτες», εξήγησε.

Για τον γραμματέα της Κ.Ε. του κυβερνώντος κόμματος, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν «τραγικό λάθος», με την ταυτόχρονη επισήμανση πως δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. «Η συμμετοχή του ΔΝΤ» επισήμανε ο Π. Ρήγας «ήταν ένα πείραμα εφαρμογής ακραίων μέτρων και παραδειγματισμού άλλων χωρών, το οποίο γυρνάει μπούμερανγκ στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη».

ΓΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μιλώντας εξάλλου για το μεγάλο πρόβλημα σταθερότητας της Ευρώπης, σχολίασε τις δηλώσεις Σόιμπλε περί αλληλεγγύης της Ευρώπης απέναντι στις πολιτικές επιλογές Τραμπ, λέγοντας πως «η αλληλεγγύη δεν μπορεί να μπει σε αλά καρτ λογική». Και συνέχισε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ με υπομονή και επιμονή εργάζεται για την αλλαγή της μεγάλης εικόνας της Ευρώπης, γιατί καμία από τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν αλλάξει συνολικά το τοπίο στην Ευρώπη.

Στα αμιγώς πολιτικά ζητήματα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, τις οποίες και δεν αναγνωρίζει, ενώ παραμένει στην ίδια πολιτική γραμμή με τη ΝΔ» κατηγόρησε το συγκεκριμένο χώρο, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Η σοσιαλδημοκρατία δεν έχει κάνει κανένα βήμα που να διαμορφώνει πεδίο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», ήταν μια άλλη χαρακτηριστική φράση του.

Εξαπέλυσε όμως επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατηγόρησε για ανυπαρξία πολιτικού σχεδίου: η στρατηγική της συνοψίζεται στο «βαστάτε να κλείσει η αξιολόγηση για να τους ρίξουμε», ανέφερε και υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση, αν είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ και δεν με ποιο τρόπο θα επιτύχει τα χαμηλά πλεονάσματα τα οποία εξαγγέλλει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass